Manastir Mileševu, koji se nalazi u blizini Prijepolja, podigao je kralj Vladislav Nemanjić, sin Stefana Prvovenčanog između 1234. i 1236. godine. Tom prilikom su u manastir prenesene i mošti najvećeg srpskog prosvetitelja, Svetog Save.

Read more...

Nekadašnji maturant Elektrotehničke škole "Nikola Tesla", a danas student Računarskog fakulteta u Beogradu Nikola Krstić, konstruisao je rukavicu za slepe koja detektuje udaljenost predmeta, jačinu svetlosti, čak i prepoznaje lica i emocije.

Read more...

Malo ko izlazi, viđa se sa ljudima i što je poražavajuće, pored toliko digitalnih aplikacija za upoznavanje, malo ljudi danas doživi istinsku bliskost s nekim, sve je manje srodnih duša, sve je više interesa.

Read more...

Psihijatar Jovan Marić svojim problematičnim izjavama godinama šokira, a stavovi iza kojih stoji su puni nepoštovanja i netolerancije, a ovo su samo neki posle kojih danima nismo mogli da se oporavimo.

Read more...

Osmogodišnja Natali Mirimanov iz Novog Sada osvojila je prvo mesto na literarnom konkursu Instituta za javno zdravlje Vojvodine na temu “Dobri prema sebi, dobri prema drugima”.

Read more...

Na prvom svetskom fudbalskom prvenstvu u Urugvaju reprezentacija Jugoslavije zabeležila je istorijski uspeh osvojivši treće mesto, a bila je sastavljena samo od igrača iz Srbije.

Read more...

Radi u JKP "Šumadija" na poslu održavanja javnih površina. Građanima je pronašao i vratio mobilne telefone, dokumenta, pa i veliku svotu novca.

Read more...
Scroll to top