Režiser Robert Doski rizikovao je život da snimi kratki dokumentarac o kurdskom snajperisti Haronu, koji je dosao u sirijski grad Kabani da bi se borio protiv Islamske države.

Read more...

Iako je učestala pojava u društvu je još uvek tabu tema depresija koja se javlja kod većine žena nakon porođaja.

Read more...

Makedonska pevačica Esma Redžepova preminula je pre godinu dana u Skoplju u 74. godini, posle kraće i teške bolesti.

Read more...

Da nije bio zadojen idejama kakve se danas, sto godina kasnije, smatraju politički nekorektnim, svet bi bio onaj stari.

Read more...

Milošević zaslužuje spomenik u Beogradu. On je veliki državnik iz teškog vremena, ogromna je njegova uloga u odbrani interesa srpskog naroda. Ponudili su da svedočim protiv Miloševića i da onda „nestanem“, da se moja porodica i ja sklonimo u neku zemlju po izboru, da dobijem novi identitet... Očekivali su da ću to da prihvatim, a ja to nisam ni uzimao u razmatranje.

Read more...

Naša predsjednica je ovih dana u Njujorku rekla kako ne postoji “kolektivna krivnja”. Gospođa je željela naglasiti kako u BiH jesu neki Hrvati klali Muslimane, palili im kuće, ubijali dječicu, masakrirali ih u logorima, možda je neka od silovanih pa ubijenih malih Muslimanki sanjala da će trenirati klizanje na ledu.

Read more...

Ratna priča iz Mostara govori o tragičnoj sudbini jedne porodice. Otac i dva sina u prošlom ratu našli su se u tri različite vojske. Jedan sin izgubio je život, a drugom sinu, zauvek je ostao teret rata, ali i pouka o zlu i oprostu.

Read more...
Scroll to top