Iako je još prošlog novembra profesor dr Vladan Petrović u Badnjevcu kod Kragujevca postavio solarno postrojenje bez panela, koje sakuplja i skladišti sunčevu energiju koja cele zime može da se koristi, niko u Srbiji nije zainteresovan za njegov izum.

Read more...

Po strateškim dokumentima Pentagona i NATO, Albanci su uz Ukrajince sa zapada te zemlje jedini u Evropi koji su spremni da ratuju za američke interese. Za ratni sukob na Balkanu ratni stratezi Vašingtona računaju na 100.000 Albanaca iz Albanije i sa Kosova.

Read more...

Porodica Iličić iz beogradskog naselja Ripanj je pretrpela mnogobrojne nedaće u životu, a sada ih čeka nova bitka

Read more...

Priča Igora Čobanovića koji je ujedno i autor knjige kratkih priča i aforizama pod nazivom “Aforizmi i druga nerazmišljanja”, o baki i njenim savetima "zlata vrednim", nateraće vam suze na oči.

Read more...

Hrvatski delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Mario Karamatić upozorio je da BiH mora hitno poraditi na pitanju ilegalnih migranata, jer tu nije reč o ljudima koji beže od rata nego o bivšim ratnicima.

Read more...

U ratnom vihoru često se zaboravi da su silne brojke ubijenih, nestalih i mučenih zapravo ljudi sa imenom i prezimenom, koji su živeli, disali, sanjali i nadali se, a onda im je sve to oduzeto.

Read more...

Promocija zastrašujuće, revizionističke knjige Igora Vukića "Radni logor Jasenovac", u kojoj autor negira monstruozne zločine ustaškog režima, najavljena je u crkvi župe Svih svetih u centru Đakova, uprkos mnogobrojnim protestima građana tog slavonskog grada. Pre toga je ista knjiga promovisana i na Kaptolu u Zagrebu, uz ovacije prisutnih kada je Vukić rekao da su preterane i potpuno neutemeljene tvrdnje o masovnom teroru i likvidacijama u Jasenovcu, jer za to "nema dokaza". Nažalost, stravični falsifikat ostao je bez pravog odjeka u zemlji članici Evropske unije, koja se s vremena na vreme hvali antifašističkom prošlošću.

Read more...
Scroll to top