BalkansPress

Dobro došli!

Kristina Oliva sa Stejten Ajlenda je možda niska, ali je samostalno izgradila veliki biznis - i podjednako veliku ličnost!

Bez visokog obrazovanja ili poslovne obuke, razvila je posao sa ekstenzijama za kosu, oslanjajući se na znanje iz životne škole, odanu bazu klijenata i uz puno istrajnosti i odlučnosti. Sve je započelo u garaži njenih roditelja kada je imala samo 18 godina, a sada je spremna da napravi veliki korak dalje sa potpuno novim salonom u srcu Menhetna.

 

To je pravi porodični posao, jer njena najmlađa sestra Viktorija i rođak Entoni oboje rade u salonima, dok njena srednja sestra, Džen, utire svoj put kao knjigovođa. Kristina je spremna da osvoji svet frizura, pomoću ekstenzija za kosu - a svaki trenutak akcije ispratiće serija "Boginja kose", koja će se premijerno prikazati danas, 14. oktobra u 21 čas, na televiziji TLC.

Povodom svog velikog uspeha, Kristina je u ekskluzivnom intervjuu otkrila neke detalje koji su joj pomogli da dođe do mesta na kojem je sada - do vrha!
 

Na kome ste vežbali svoj zanat? Da li na nekom od članova porodice?

Naravno, vežbala sam na svojim dvema sestrama. Nas tri smo oduvek imale dugu kosu i oduvek smo volele da se zabavljamo praveći različite frizure. I danas posebno volim dugu kosu.

*Foto: Promo

Kada ste shvatili koliko je kosa bitna za samopouzdanje?

Nekako sam to oduvek znala, ali po prvi put sam se zaista i u potpunosti uverila u to kada mi je u stolicu sela žena koja je pobedila rak. Sedela je u stolici i plakala, ali to su bile suze radosnice zbog toga što ponovo ima kosu.

Šta je najčešća greška kada su u pitanju ekstenzije za kosu?

Najčešće greške vezane su za šišanje kose kod klijenata kojima je urađena nadogradnja. Neki frizeri nisu tako iskusni u vezi sa šišanjem ekstenzija, a ono ume da bude prilično teško,nije isto kao kada šišate prirodnu kosu. Takođe, ekstenzije treba šišati dok je kosa suva, to je jedini način da ih ošišate tako da sve izgleda prirodno.

 

Možete li nam reći više o seriji?

To je prvenstveno serija o transformacijama kada su u pitanju frizure. S druge strane, u pitanju je porodičan posao, a rad sa članovima porodice je prepun izazova, a često i svađa koje mogu ugroziti posao. U svakom slučaju, serija je vrlo dinamična i verujem da će se dopasti gledaocima.

Kako ste došli na ideju da snimite ovu seriju?

Spletom slučajnih okolnosti! Žena jednog od producenata je radila ekstenzije kod mene u salonu i kad je došla kući mužu je ispričala o svom iskustvu kod nas, o kvalitetu ekstenzija i atmosferi u salonu. Njemu je to bilo interesantno, došao je, snimili smo pilot epizodu i ljudima sa TLC kanala se to dopalo, tako da – evo nas! (smeh)

*foto: Promo

Da li ste sarađivali sa slavnim ličnostima?

Ja sam radila sa poznatima, ali ne mogu da otkrivam imena. Ono što mogu da vam kažem jeste da sarađujemo sa “Pravim domaćicama iz Nju Džerzija”. Tereza Džudajs kod nas sređuje kosu i baš je juče bila u salonu.

Šta je bilo najuzbudljivije u vezi sa snimanjem serije?

Za mene je najuzbudljivija stvar to što stvaram neke zajedničke, interesantne uspomene sa svojom porodicom. Porodica mi je veoma važna i zahvalni smo što nam je ukazana prilika da radimo ovakvu stvar.

 

Zbog čega su ekstenzije tako popularne?

Mislim da ekstenzije ženama ulivaju dosta samopouzdanja. Jer, njih možete da ugradite i da biste dobili veći volumen, ne samo dužinu. Sa većim volumenom kosa odmah izgleda bolje. Dakle, niste drastično menjali frizuru, ali ste dodali volumen, kosa je bujnija i vi se automatski osećate bolje.

Da li postoji frizura neke slavne osobe koja vam se posebno dopada?

Da, to je frizura Dženifer Eniston! Inače, taj stil se i dalje najviše traži. I frizura Kim Kardašijan.

*Foto: Promo

Koliko je serija imala uticaj na posao u salonu i kakva su vam očekivanja za budućnost?

Serija je uticala na povećanje obima posla, definitivno! Verujem da ćemo imati puno posla i ubuduće. Ljudima se dopada kako radimo i prija im naša energija.

Da li možemo da kažemo da su ružne frizure i oštećena kosa stvar prošlosti, zahvaljujući vašem salonu?

Definitivno! Toliko toga možemo da uradimo za vas da zaista nema razloga hodati unaokolo sa lošom frizurom i biti nezadovoljan.

PROČITAJTE: 

Da li postoji neka slavna ličnost sa kojom niste sarađivali, a voleli biste?

Da – Dženifer Lopez! Ja sređujem kosu njene menadžerke, a volela bih i njoj da stavim nove ekstenzije i malo joj promenim izgled.

Na koji način vi i vasa sestra održavate kosu?

Obično primenjujemo neke tretmane koje predlažemo i klijentima. Ako imamo vremena između zakazanih klijenata, iskoristimo to vreme da se pozabavimo svojom kosom, stavimo neko pakovanje ili odradimo neki tretman za koji ne treba mnogo vremena.

(BalkansPress / Stil.kurir.rs)

Scroll to top