Jedan od naših najpoznatijih i najcenjenijih advokata Zdenko Tomanović otvorio je dušu i ispričao o svojim iskustvima iz vremena kada je bio pravni savetnik Slobodanu Miloševiću u Hagu.

On je otkrio i kako je izgledao njihov poslednji susret.

 

"Dan pre nego što je u ćeliji pronađen mrtav, Milošević me je zamolio da dođem nešto ranije kod njega u zatvor, i da njegovo, rukom napisano, pismo odnesem u Rusku ambasadu, sa zahtevom da se to pismo preda ruskom ministru Sergeju Lavrovu. U tom pismu se žalio da ga u Tribunalu truju i tražio je da ga Rusija spase i zaštiti. Ja sam odmah predao to pismo u Ruskoj ambasadi, a prijem tog pisma je kasnije potvrdio i Lavrov. Dan kasnije, Milošević je pronađen mrtav", rekao je Tomanović u intervjuu za Nedeljnik.

PROČITAJTE: ŠOKANTNO – MOMIR BULATOVIĆ SVE OTKRIO: „Evo šta je Milošević 1999. ponudio Amerikancima pre bombardovanja! MADLEN OLBRAJT JE PALA U NESVEST!“

Tomanović je inače jedini građanin Srbije koji je Miloševića video mrtvog u ćeliji.

Intervju sa Tomanovićem započet je dva dana nakon ubistva njegovog kolege Dragoslava Miše Ognjanovića...

Tomanović je bio očigledno razočaran i rezigniran: „Miša je ubijen samo zato što je advokat. I u ovom momentu je samo to značajno. Nažalost, naša politička elita i njihovi medijski dželati odmah su videli priliku da kriminalizuju advokata. Time stvaraju ambijent koji relativizuje značaj ovog ubistva.

PROČITAJTE: NIJE VIŠE MOGAO, GENERAL OTVORIO DUŠU: Evo kako je TAČNO preminuo Milošević i šta je UZROK SMRTI

Ubiti advokata samo zato što se bavio svojim poslom prevazilazi snagu svih brojki koje nam nude. Jednakost i sigurnost svakog građanina se ne obezbeđuje prebacivanjem odgovornosti na neko prošlo vreme.“

A onda je upozorio: „Advokati se moraju ujediniti, jer je to interes građana Srbije.“

(BalkansPress / Nedeljnik)

Scroll to top