BalkansPress

Dobro došli!

Jedna od najkontroverznijih spisateljica, ako ne i i najkontroverznija, u regionu, 69-godišnja Riječanka Vedrana Rudan ponovo je uspela da podigne prašinu svojom novom knjigom "Život bez krpelja".

Ona je u svojoj knjizi, koju je promovisala i na minulom Sajmu knjiga na štandu svog izdavača "Lagune", žestoko oplela po "krpeljima" koji joj sisaju krv i životnu energiju, a to su, po njoj, muškarci, žene i deca - dakle, svi.

Međutim, kako to kod Rudanove obično biva, najgore su u ovom mračnom, duhovitom i brutalno duhovitom skeniranju prošli muškarci. Što se moglo naslutiti već u jednom od uvodnih tekstova naslovljenom "Otvoreno pismo dečkima", u kojem, između ostalog, piše:

 

Dečki, poznajem žene, poznajem desetke tisuća žena svih generacija, reći ću vam nešto što ne znate i što nikad nećete čuti jer nema boljih glumica od vaših jebačica. Nema tog kurca, nema tog kurca koji ženi može učiniti ono što joj može učiniti dobar vibrator. Što nikako ne znači da nećemo, kad moramo, uzdisati „ah“ i „oh“ i „ti si jebeno najbolji“, ovo „jebeno“ će nam pobjeći, pristojne žene ne smiju psovati, ali kad su, je li, od lude strasti izvan sebe, može i „jebeno“. I još vam nešto moram kazati, širite to ako vas volja, dok nas jebete jedva čekamo da svršite, da se dobro izribamo i odemo s prijateljicom na kavu, u šoping ili pogledati neki dobar film. Bez Vas.

PROČITAJTE: VEDRANA RUDAN: Kolinda je GLUPAČA, a sve drugo je posledica toga!

Udajemo se za vas, hvala bogu dragome, aleluja, ale-luja, sve rjeđe, jer samo tako možemo preživjeti. Neke od nas su rodile, ove danas jedva da rađaju, pametnice moje, jer nam je neko rekao da je samo žena koja uz sebe ima dvoje deriščadi „normalna“. Ostale su „kurve“, „jalovice“, „nesretnice“, „nerealizirane“, „trebale bi povećati sise“, „manje raditi“, „više izlaziti“, Naći Nekoga!

Dečki, među nama ili izvan nas, ništa od toga nama ženama ne treba. Najmanje djeca. Djeca nas izjedaju od dana začeća do smrti, a vi nas očevi zbog njih ostavljate, djeca su vam teret, obaveza, u školi su glupa na vas, izvan škole agresivna na vas, drogiraju se, traže lovu... Sve vas to izluđuje pa tražite nešto mlađe, nešto manje živčano, nešto čemu koža na trbuhu ne visi, nešto što nosi svilene tange i silikonske sise i trepavice dlakave za popizdit i izbrijanu pičku. Vaša ofucana žena i majka vašeg djeteta ništa od toga ne nosi. Ona nosi vrećice iz marketa i to bi bilo to.

 

Alimentaciju ne plaćate ni kad ste jedan od „najuglednijih“ hrvatskih intelektualaca i još ste na televiziji, jer je u vašoj percepciji alimentacija porez koji jadni muškarci plaćaju na glupost koju su učinili jedne noći u septembru.

Da, ovo sam zaboravila, svi mislite da ste fenomenalni jebači i da imate najveći kurac na svijetu samo ne znate što mu je svih ovih godina. Zašto svoje alatke uspoređujete sa onim što strši među nogama gorile? Što je sa crncima u pornićima u koje buljite, sa rukom među nogama, kad god nađete pola sata slobodnog vremena? Nisu svi Muškarci isti, čujem žene kako govore ogorčene ovim pismom, ti si frustrirana stara baba kojoj godinama fali kurac, čujem vas dečke kako serete. Ni jedno ni drugo nije istina. Istina je da mi žene, zato jer nemamo love, jedino je lova moć, ne želimo sebi priznati da smo kukavice nespremne da vas odjebemo kao pasoš za „sretan“ život i krenemo u životnu avanturu bez muža i bez djece.

PROČITAJTE: Tadija (16) je dečak genije: Ne zna ko je Kija Kockar, ali citira Andrića, Borhesa, Frenklina... Napisao je roman, režirao film, govori češki i svira klarinet (FOTO)

Što možete izgubiti, cure? Ja jesam stara, ali nisam ni baba ni frustrirana, ja sam, za razliku od milijun žena na kugli SLOBODNA. Jebe mise što će muškarci misliti o meni jer živim od svoje love i dajem sebi pravo da pišem što mislim.

Rudanova u lovu na krvopije

*Rudanova u lovu na krvopijefoto: Promo

U eksluzivnom intervju za Espreso.rs, koji smo tematski podelili na dva dela (jedan posvećen muškarcima i drugi koji se odnosi na žene, politiku i smrt), spisateljica se duhovito obračunava sa svetom kojim vladaju muškarci, ali pomalo i sa našim novinarom koji, s njene tačke gledišta, pripada "skupini otkačenih sirotana".

*Kakva je razlika između krpelja i onoga što se u popularnoj psihologiji naziva emocionalni vampiri?

- Nema neke razlike. Ja samo volim pisati tako da me ceo svet razume. Mnogi ne znaju tko su “emocionalni vampiri”, svi znamo tko su krpelji. Pišem za sve, ne samo za neke.

PROČITAJTE: Vladimir Kovačević briljirao kao Vuk Kostić: Posle njegove urnebesne imitacije ceo studio mu je aplaudirao! (VIDEO)

*I u ovoj vašoj zbirci tekstova i priča na meti se nalaze muškarci, barem na samom početku, šta bi bila suštinska zamerka pripadnicima jačeg pola, iz vašeg iskustva?

- Sviđa mi se ovo “barem na samom početku”. Još ste jedan u nizu novinara koji baci oko na knjigu, najčešće na ono što piše “na samom početku”, a onda krene postavljati pitanja. Nema veze, počašćena sam što uopće neki novinar želi pisati o mojoj knjizi, iako se “mučio i mučio od srede do petka, ali nije stigao dalje od početka.” Citirala sam Zmaja Jovu, ne baš precizno, davno je to bilo kad sam ga znala napamet. Pitate tko je Zmaj Jova? To je jedan Jovan Jovanović.

 

Muškarcima zamjeram ono što im zamjeraju sve žene. Bešćutnost, bahatost, primitivizam, nepoznavanje lokacije klitorisa, neznanje ništa o ulozi klitorisa u životu žene, očekivanje da im moramo svaki dan skuhati ručak i večeru, brinuti o zajedničkoj djeci same, umirati od straha kad si kupimo nove cipele, već imaš doma jedne, brinuti o njegovim starcima kad su na umoru, tješiti ih kad ih nakon pijane noći boli glava. Muškarci vladaju svijetom, žene doživljavaju kao predmet, zarađuju više od nas iako radimo isti posao, stalno ocjenjuju naš izgled, bacaju svijet u ratove, vole samo sebe i druge muškarce...NE SAMO NA BALKANU! Oćete još?

PROČITAJTE: NEKA CEO SVET ČITA SRPSKI JEZIK: Evo šta je Novak NAPISAO NA KAMERI odmah posle meča sa Federerom! (VIDEO)

*Često percepirate muškarce kao pripadnike moćnih elita koji vladaju svetom. Kakvo je vaše mišljenje o neuspešnim muškarcima, umetnicima, vucibatinama, sitnim manipulantima, ljudima sa margine, jesu li oni suštinski bolji od vladajućih alfa mužjaka?

- Te vaše “vucibatine” kako im tepate puni sućuti, vjerojatno i sebe ubrajate u skupinu “otkačenih” sirotana koji se razlikuju od svoje velike braće, nisu ništa bolji. Oni žene kinje u skladu sa svojim mogućnostima. Čitaju im svoje prestrašne pjesme, pišu dosadne knjige kojima se njihova žena koja ih uzdržava mora diviti, sve svoje životne promašaje tumače kao posljedicu “okruženja” koje ih ne razumije, umjesto da se uhvate bilo kakvog posla da bi svojoj ženi olakšali borbu za njegov opstanak. Od zlih uspješnih muškaraca samo su gori zli neuspješni.

(BalkansPress / espreso.rs)

Scroll to top