Poznati kantautor Milić Vukašinović ekskluzivno u intervjuu za Glossy otkriva gde se i kada prvi put zaljubio, emotivno priča o svom životu koji je vodio pre nego što je upoznao sadašnju suprugu Suzanu, te otkriva na koji način prevazilazi sve životne bure i oluje.

Koliko vam se promenio život od “Bijelog dugmeta” pa do danas?

Nije bitno da li mi se život promenio na bolje ili na gore što se finansija tiče, ali što se tiče unutrašnje sreće i zadovoljstva sigurno na bolje i to traje i dan danas.

Da li je lakše u današnje vreme biti bubnjar, pevač ili kompozitor?

Najlagodnije je biti kompozitor i nuditi pesme raznim izvođačima i živeti od autorskih prava. Kada si izvođač, muke su to i teško maltretiranje, putovanja, neizvesnost oko broja posetilaca na svirci, i dozvoljavanje svakom obožavaocu da ti dosađuje.

 

Kad sve saberete i oduzmete da li ima nešto što biste promenili u svojoj karijeri?

S obzirom na to da sam mogao i svetsku karijeru da napravim u Londonu početkom osamdesetih, zadovoljan sam što nisam jer ne bi sad ni radili ovaj intervju, davno bi me ta svetska šoubiznis mašinerija uništila, a ovako, volim ono što radim, uživam u tome i ne narušava mi privatan život, što je princip sreće kad si aktivan na muzičkom planu.

PROČITAJTE: KAMEN BI ZAPLAKAO! Milić Vukašinović: Sve sam živo sahranio, život ti je*em! (FOTO)

Da li i koliko se razlikuje današnji reality svet od prvog show-a programa Veliki brat u kome ste učestvovali?

Današnji rijalitiji su prostačka nakarada i dno dna u odnosu na Velikog brata koji je bio jedini pravi rijaliti, sa poštovanjem pravila i uvažavanje učesnika od strane produkcije a danas je to ''što gore i prostakčije, to bolje'' a i predugo traju, do besmislenosti.

Da li biste danas ušli u još neki reality?

Ne bih više ulazio ni u kakve rijalitije, ostavio sam dovoljno traga u Velikom bratu, tri puta sam bio i na Jutjubu su i danas najgledaniji klipovi iz tog rijalitija, sa mnom u glavnoj ulozi.

*FOTO: PETAR ĐORĐEVIĆ

Sa samo osam godina ste se sa roditeljima presrlili u Sarajevo. Po čemu pamtite to odrastanje i koji je najlepši trenutak koji vas vezuje za taj grad?

Sa 12 godina sam već počeo da sviram bubnjeve na igrankama i da živim život punim plućima, naročito nakon rok revolucije koja je usledila nedugo nakon tih mojih prvih muzičkih koraka.

Sećate li se prve simpatije i prvog poljupca? 

Pa sa obzirom da sam jako mlad, sa 12 godina počeo da vodim ljubav i to sa prostitukama, prvu pravu simpatiju i prvi pravi poljubac sa emocijama sam doživio na moru, na ostrvu Cresu u današnjoj Hrvatskoj i to u odmaralištu jevrejske opštine iz Sarajeva, gde sam boravio na crno i zabavljao prisutne svojim egzibicijama na bubnjevima.

 

Prepoznatljivi ste po specijalnom imidžu - šeširu koji nikada ne skidate. Da li vam je nekada dosadio?

Moj stajling osim šešira podrazumeva i nakit i kaiševe sa nezaobilaznim kaubojskim čizmama, a kaubojske čizme podrazumevaju i kaubojske šešire. Volim taj imidž jer sam kao klinac sanjao da tako izgledam kad odrastem, a i mrzim kad mi vetar skloni šiške sa čela, a sa šeširom na glavi se to ne može desiti, ali i na kraju krajeva uvek sa šeširom izgledam top čak i kad mi kosa nije baš za prikazivanje.

Šta za vas predstavlja autobiografija “Seksualno nemoralan tip” ?

Moja autobiografija nosi naziv ''Seksualno nemoralan tip'' jer sam 70% svog života proveo u razvratu i bludu uz obilje opijata, a u isto vreme i bio u vrlo stabilnom braku sa svojom prvom ženom, pa zbog toga to ''nemoralan tip'', mada na koricama knjige i piše ''seks, droga, alkohol i rokenrol''.

*FOTO: PRIVATNA ARHIVA

U kojim stvarima mislite za sebe da ste nemoralni?

Kada živiš sa ženom koju voliš i poštuješ, a u isto vreme si i najveći seksualni razvratnik, moraš biti' ''seksualno nemoralan tip'', ovo se odnosi na moj život pre Suzane, moje sadašnje supruge.

 

Koliku podršku vam pruža supruga?

Posle okončanja mog drugog braka, bio sam uveren da više neću da se ženim niti ulazim u ozbiljne veze ni sa kim, ali dogodila se Suzana i naša ljubav veća od života, tako da više nisam ''seksualno nemoralan tip''.

*FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Kako tumačite izreku:”Prava ljubav godine ne broji”?

Kad se potrefe dva moždana sklopa koji su vrlo kompatibilni intelektualno, emotivno i seksualno, onda su datumi rođenja potpuno nebitni.

Na koji način prevazilazite sve bure i oluje u životu i kako pronalazite snagu za sve?

Ljubav je najjača pokretačka snaga u čoveku i ne mora samo da bude ljubav između muškarca i žene, već i ljubav prema poslu kojim se neko bavi ili zanimanju nazavisno od posla. 

Koje stvari vas danas čine srećnim u źivotu?

Da Suzanu i mene služi zdravlje i da se nesmanjeno volimo kao i prvog dana, što nam se i događa.

(BalkansPress / Izvor: Glossy.espreso.rs)

Scroll to top