Gost produkcije Balkan INFO je bio gospodin Šeih Imran Nazar Husein, uvaženi muslimanski učenjak, književnik i filozof.

Šta je bio cilj britanskog predloga rezolucije o genocidu u Srebrenici? Šta bi se dogodilo da Rusija nije uložila veto i da je ta rezolucija bila prihvaćena? Da li bismo da je ona prihvaćena mogli da zauvek kažemo zbogom bilo kakvoj mogućnosti pomirenja i savezništva između pravoslavnog i muslimanskog sveta? Kakvo mišljenje o Srebrenici ima velika većina naroda u Srbiji? Zašto je korišćenje termina genocid neprimereno i pogrešno? Da li muslimani sa Balkana razumeju važnost Ruskog veta i izbegavanje toga da se srpski narod označi kao genocidan?

Šta Kuran govori o odnosima hrišćana i muslimana u vremenima koja dolaze? Ko su hrišćani koji će živeti u ljubavi i u poštovanju sa muslimanima? Da li postoje neki delovi hrišćanskog sveta koji su se otuđili od prave ideje hrišćanstva? Zašto je gospodin Šeih Imran Nazar Husein prvi koji je došao da govori o savezu između pravoslavnih hrišćana i muslimana i da li će on biti poslednji koji će o tome govoriti? Da li ljudi mogu uticati na to da se sudbina promeni?

 

 

Na čemu je zasnovana liderska uloga Rusije? Na čemu je zasnovana ruska moć? Ko je i na koji način pokušavao da uništi veru u ruskom narodu? Zašto Zapadna Evropa nema duhovno, već varvarsko srce? Da li se Rusija danas vraća svojim pravoslavnim korenima? Šta muslimani misle o ruskom povratku pravoslavlju? Šta je zapisano u Kuranu o sudbini rađanja velike i moćne sile na obalama Crnog mora?

Da li je vehabijsko-saudijski savez preuzeo kontrolu nad arapskim poluostrvom? Zašto gospodin Husein smatra da je Otomanska imperija služila interesima Antihrista? Da li je Saudijska Arabije samo naslednik Otomanske imperije?
Da li je saudijsko-vehabijski savez predstavnik Islama? Zašto radikalni muslimani predstavljaju sramotu za Islam?

Da li je njihov cilj da stvore lažnu sliku o Islamu da čovečanstvo mrzelo Islam? Da li je Antihrist stvorio podelu na Šiite i Sunite? Zašto je važno stvoriti solidarnost i prijateljstvo između Šiita i Sunita? Šta je prorok Muhamed govorio o poslednjim vremenima i kraju sveta?

(Srbin.info / Balkan INFO)

Scroll to top