BalkansPress

Dobro došli!

Ona je borac protiv tabua i nepravde, najčešće govori o onome o čemu drugi ćute, a u svojim tekstovima psuje sočno i duhovito. Vedrana Rudan (66) je nekad bila novinarka i urednica, a danas je spisateljica koja ima mnogo čitalaca širom regiona. Izdavačka kuća “Laguna” objavila je njenu desetu knjigu “Zašto psujem”, koja predstavlja zbirku tekstova ove popularne blogerke koji govore o ženama, muškarcima, seksu, deci, životu... Vedrana Rudan nam je tokom kratkog boravka u Beogradu otkrila da psuje samo kada piše, zbog čega joj nijedan psiholog ne može pomoći i u kom periodu života je po prvi put znala šta želi.

{adselite}- Podržavam svakog ko ima potebu da psuje. To je mnogo bolje nego da nekog fizički povredi samo zato što to potiskuje- kaže Vedrana i dodaje da su ljudi na Balkanu prestrašeni. - Mnogo je straha u ljudima. Gotovo je nemoguće imati život u svojim rukama jer to najviše zavisi od novca koji imaš ili nemaš. Da bi došao do novca treba biti beskrupolozan. Mi živimo u vreme demokratskog robovlasništva. Večina nas smo robovi i život nam ne vredi puno.

Na konstataciju da je često pesimistična, Vedrana Rudan kaže da je pre svega ona samo jedna realna osoba.

- Ne priznajem te podele na optimiste i pesimiste. Treba realno gledati stvari, život onakav kakav jeste i ne mislim da sam pesimista.

Priznaje da nikad nije slušala savete psihijatara, psihoterapeuta ili life coacheva i ne krije da nema lepo mišljenje kako o njima, kao i o svemu onome što oni propagiraju.

- Mislim sve najgore o njihovim teorijama i uvek kad imam priliku ja im to kažem. Meni oni ne mogu pomoći. Ja znam šta mene usrećuje, a onih njihovih 7, 5 ili 10 koraka do sreće i uspeha nemaju nikakve veze sa realnošću. Ja priznajem samo vlastito iskustvo i pamet koju možda imam, a možda i nemam- kaže Vedrana Rudan.

Ova kontoverzna žena se udavala dva puta. Danas ima dvoje odrasle dece i muža, a uživa i u ulozi bake. Vrlo sigurna u sebe, svoje stavove i poglede otkriva nam u kom periodu života je tačno znala šta želi i na šta se više nikad neće vratiti.

- Konačno sam znala šta hoću onda kada sam ostavila prvog muža. Taj rastanak je bio okidač i tad sam rekla sebi da nikad više neću biti rob i stvar! Ja sam ono što jesam i gledaću samo sebe. Žene prvo moraju voleti sebe, da budu sebi prve, glavne i jedine, a muškarci će to pratiti ili neće. Ne zanima me šta muškarci misle o toj teoriji.

(bgonline.rs)

Scroll to top