BalkansPress

Dobro došli!

- Veliki sukob svetskih razmera može da počne uskoro. Stvoreni su uslovi. Na jednoj strani strašnog sudara dobra i zla našla bi se Rusija, svi pravoslavni i muslimani čiji mozgovi nisu isprani. S druge strane, u prvim redovima bi takođe bili muslimani koji bi ratovali za interese moćnih vladara sveta - ovo su reči šeika Imrana Hoseina, islamskog veroučitelja koji trenutno živi u Maleziji, a kao visoki muslimanski verski učitelj službovao je od Indije, preko Amerike, do Švajcarske.

Kada je prošle godine krenula kampanja da se u UN proglasi rezolucija o srpskom genocidu u Srebrenici rezolutno je bio protiv.

 

* Prošle godine u Beogradu rekli ste da se u Turskoj sprema građanski rat...

- Tamo se dogodio pre desetak dana veoma čudan puč. Najviši lideri ISIS-a otvoreno su pozdravili Erdoganovu pobedu. Nije nikakvo čudo, ovu zlu organizaciju stvorio je turski lider, naravno uz pomoć onih koji godinama ratuju protiv pravog islama i pravoslavnog hrišćanstva.

* Zašto čudan puč?

- Primetili ste da mu je prethodilo iznenadno izvinjenje Erdogana Rusiji zbog obaranja aviona. Već u prvim satima puča saopšteno je da učestvuju oni koji su oborili ruski avion i pokvarili odnose između dve zemlje. Ne isključujem mogućnost da Turska čak izađe iz NATO kako bi se približila Rusiji. Ali to bi bila samo igra. Siguran sam da Erdogan Moskvi nudi "danajske" darove i da namerava da odigra ulogu "trojanskog konja" u predstojećim sukobima. Naravno da je Erdogan znao za puč. A sigurno je umešan i Fetih Gulan. Celu priču vode Amerikanci.

* Turska posle puča menja svoje državno ustrojstvo. Na hiljade oficira, državnih činovnika se otpušta, hapsi...

- Cilj je stvoriti kalifatski uređenu državu u kojoj bi glavni kalif bio Erdogan. Njega već sada i mnogi neuki sa muslimanske strane sveta smatraju "šampionom islama". U stvari, na snazi je pokušaj da se on nametne kao vođa muslimanima prvo na Bliskom istoku, a posle u svetu. Potreban je kao neko ko ima autoritet da povede veliku masu ljudi u konflikt u kojem, prema Kuranu i Bibliji, ne mogu da odnesu pobedu.

* Tvrdite da velika većina muslimana sveta ne podržava ni ISIS, ali ni NATO?

- Muslimani znaju pod čijim bombama ginu njihovi sinovi širom sveta. Nažalost, većina muslimanskih vlada pravi se u Vašingtonu. Mnogo je zemalja čije vlasti ne mare za osećanja i interese svog naroda. Najgora situacija je u zemljama zaliva, gde je muslimanima ispran mozak da ratuju i protiv Rusije, koja želi da spreči veliko krvoproliće kakvo proriču Kuran i Biblija, ali ratuju i protiv svoje braće šiita.

 

* Nama u Evropi, gde se svake nedelje događa novi masakr sa muslimanskim predznakom, čini se da je rat već počeo...

- Događa se nešto potpuno suprotno. U toku je veliko približavanje pravoslavnih i muslimana, a ISIS, koji je odgovoran za masakre za koje u Kuranu nema opravdanja, pokušava da spreči to što predstoji. U isto vreme, primećujete strašan propagandni rat protiv Rusije koji takođe vode za normalnog čoveka neobjašnjive sile. Cilj je da kada se varnica velikog rata upali, a to može biti na teritoriji severnog Iraka ili Sirije, Rusija bude okrivljena.

ISIS NIJE VOJSKA ISLAMA

*IMATE LI PORUKU ZA NARODE BALKANA?

- Molim sve muslimane na Balkanu da se ne priključuju NATO ratnicima u sukobu sa Rusijom. Da ne odlaze u redove ISIS-a jer to nije vojska islama. Pravoslavne narode molim da pomognu svojim komšijama islamske veroispovesti, da ih ne odguruju od sebe, nego da ostanu zajedno u izazovima koji slede - kaže šeik Imran Hosein.

 

(Novosti.rs)

Scroll to top