Povući ćemo ćemo sramno priznanje lažne države Kosovo koje je verifikovala vlada Mila Đukanovića, povući ćemo sankcije Rusiji, dok ćemo o članstvu NATO pitati narod na referendumu!

Ove tri ključne poruke, u razgovoru za "Novosti", građanima Crne Gore šalje Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije, članice Demokratskog fronta, desetak dana pred parlamentarne izbore 16. oktobra, od kojih Crna Gora očekuje mnogo.

* Zbog čega niste ušli u vladu izbornog poverenja?

- Naša borba je počela 13. jula prošle godine u Beranama, a od 27. septembra smo sa narodom bili na ulici i branili dostojanstvo Crne Gore, izloženi torturi, suzavcima, pendrecima, šok-bombama, hapšenjima. Naš cilj je rušenje vlasti DPS, a ne popravljanje režima iznutra kako to, očigledno, nameravaju neki u opoziciji koji po naredbi trećih sekretara američke ambasade u Podgorici planiraju da opet budu u vladi sa DPS.

* Kojim putem ide Crna Gora?

- Ona je sada na pogrešnom putu. Milo Đukanović je vodio politiku koja nije imala podršku većine građana, već u interesu stranih sila, pogotovo NATO. Svaka politika koja nema većinsku podršku naroda u čije ime se vodi je pogrešna politika. DF će to ispraviti.

* Zalažete se za referendum oko članstva Crne Gore u NATO.

- Volja naroda se mora ispoštovati, a ne volja i potreba nekih međunarodnih adresa među kojimaprednjače ambasade NATO država u Podgorici. Đukanoviću su zauzvrat odobravali izborne krađe i neograničenu vlast. Čak su mu i onda kada je bio gotovo oboren, posle protesta DF, podvodili delove opozicije kako bi odbranili njegovu premijersku funkciju.

* U slučaju pobede na izborima, koji će biti prvi korak DF?

- Ispravićemo nepravdu. Milovi rođaci, kumovi, prijatelji i partneri iz sveta organizovanog kriminala su postali maltene gospodari Crne Gore. Naša vlada će prva u regionu izvršiti jednokratno opraštanje dugova za struju, vodu i komunalije. To smo dužni kako bismo ispravili višedecenijsku nepravdu prema onima koje je pljačkao Đukanovićev režim.

 

(Novosti.rs)

Scroll to top