Folk zvezda Svetlana Ceca Ražnatović odlučila je da prekine zavet ćutanja i posle 18 godina ekskluzivno za Kurir ispriča sve o prijateljstvu Željka Ražnatovića i Zorana Đinđića!

Folk zvezda Svetlana Ceca Ražnatović u ekskluzivnom razgovoru za Kurir otkriva da je Željko Ražnatović Arkan, njen pokojni suprug, pomogao ubijenom premijeru Zoranu Đinđiću da spase život tako što ga je prebacio u Crnu Goru 1999, o čemu je Kurir pisao!

Ražnatovićeva navodi da su njih dvojica bili prijatelji, i to još iz vremena kad je Đinđić studirao u Nemačkoj.

Arkan je, podsetimo, pomogao Đinđiću kada mu je glava bila u torbi i kada je morao da napusti zemlju 1999. za vreme NATO bombardovanja. Momak sa žestokog asfalta, kako su predstavljali Ražnatovića, pomogao je mladom političaru da se skloni u Crnu Goru i tako sačuva život.

– Istina je da je moj pokojni Željko pomogao Zoranu da se skloni u Crnu Goru. Zoran i Željko su bili prijatelji još iz vremena kad je Đinđić studirao u Nemačkoj – kaže Ražnatovićeva za Kurir i nastavlja:

 

Prvi izjavio saučešće

– U prilog priči o njihovim dugogodišnjim dobrim odnosima možda najbolje ide činjenica da su na dan kada je moj muž ubijen među prvima u našu kuću došli Zoran i Ružica. Na saučešću je bilo hiljadu ljudi, a taj čovek je došao iako je bio u teškoj opoziciji da svom prijatelju uputi poslednji pozdrav – bio je hrabar, imao je stav.

Posle mog prvog velikog solističkog koncerta na Marakani sačekala me je 101 ruža od Ružice i Zorana. Đinđić je bio jedan mangup, šmeker, ozbiljan intelektualac, vizionar i veliki državnik i smatram da ovaj narod zaslužuje da zna zašto je ubijen.
Arkanova udovica smatra da su nadležni ostali dužni odgovore i u vezi sa pozadinom ubistva premijera, ali i sa tim ko je naredio streljanje njenog supruga.

 

Još čeka istinu

– Smatram da pozadinu atentata na premijera Zorana Đinđića treba da utvrđuju tužilaštvo i nadležne državne institucije, ali takođe očekujem da se konačno otkriju naručioci ubistva predsednika srpske vlade, kao i oni koji su naredili ubistvo mog supruga – kaže Ražnatovićeva.

Podsetimo, Kurir je juče objavio da je Arkan ubijen nekoliko meseci pošto je okrenuo leđa svom mentoru Slobodanu Miloševiću i stao uz Đinđića, kome je 1999, izmeštanjem iz Beograda, spasao život. O svom odnosu sa Arkanom bivši lider DS je čak govorio i u intervjuu Njujork tajmsu, što je preneo Dejli telegraf.

Đinđić je ispričao da ga je Arkan upozorio da napusti Beograd i ode u susednu državu kako bi izbegao mogući atentat tokom bombardovanja. Još je otkrio i da mu je Arkan rekao da mu je Mirjana Marković nudila novac da rasturi demonstracije u Beogradu, što je on odbio i ispričao mu.

Folk zvezda Svetlana Ceca Ražnatović odlučila je da prekine zavet ćutanja i posle 18 godina ekskluzivno za Kurir ispriča sve o prijateljstvu Željka Ražnatovića i Zorana Đinđića

Udovica pokojnog premijera juče nije odgovorila na SMS sa pitanjem. Na pozive nije odgovarao ni Borislav Pelević, kum i blizak prijatelj Željka Ražnatovića Arkana.

Slobodan-Milosevic

*Foto: Novosti.rs

 

O politici

ĐINĐIĆ ME ZVAO DA RUŠIMO MILOŠEVIĆA

Svetlana Ražnatović je u više navrata govorila o ubijenom premijeru, pa je tako jednom prilikom otkrila i da joj je Đinđić nudio da zajedno ruše Miloševića.

– I posle Željkove smrti Zoran i ja smo bili u veoma dobrim odnosima. Rekao mi je jednom: „Hajde da krenemo zajedno na Miloševića i svrgnemo ga s vlasti.“ Odbila sam. Politikom se nikada nisam bavila i uopšte me ne zanima. A onda se desila ta strašna nesreća. Mislim da smo svi mnogo izgubili njegovom smrću – ispričala je svojevremeno Ceca.

(BalkansPress / kurir.rs)

Scroll to top