NOVI SAD - Nenad Jakšić (61) iz Novog naselja u Novom Sadu tvrdi za Kurir da ga bivša žena godinama teroriše - izbacila ga je iz njegovog stana, a poslednjih godinu i po dana tri puta mu je oštetila automobile. 

Kako nam je objasnio, bivšu suprugu, s kojom ima sina, prijavljivao je policiji, ali niko joj ništa ne može, pa nesrećni čovek moli da ga neko spase muka koje mu zadaje bivša.

 

Plaši se krvoprolića

- Stalno se priča o nasilju nad ženama, a ja sam žrtva svoje bivše supruge. Niko o tome ne piše. Preksinoć mi je po treći put farbom upropastila automobil, prijavio sam je, ali policija tvrdi da nema dokaza. Plašim se, doći će do nekog krvoprolića, a tada će biti kasno. Ja sam je šest puta prijavljivao zbog nasilja u porodici, jer su se ona i sin udružili protiv mene - naglašava Nenad i dodaje da je na njegovom oštećenom „pežou“ napisano „Ilija“, a to je ime njenog bivšeg supruga.

Prema njegovim rečima, sa suprugom se u Novi Sad doselio iz Hrvatske 1992. i dobili su sina, koji sada ima 27 godina.

Preti mu i sin

- Razveli smo se 2008, ali živeli smo vanbračno do pre dve godine, kada je promenila brave u stanu i bukvalno me izbacila napolje. Deo nekretnina koje pripadaju meni izdala je i, iako imam sudsko rešenje, ne dozvoljava mi da taj deo izdam jer ona to čini bespravno - tvrdi ogorčeni Nenad.

Kako za naš list objašnjava, dva puta je bio u pritvoru zbog bivše supruge, jer ga je lažno prijavljivala za nasilje u porodici.
- Oba puta sam oslobođen jer je prijava bila lažna. Sada imam problema i sa sinom, koji mi poručuje da će me samleti u mašini za meso. Sve sam to prijavio, ali već godinu dana se ništa ne dešava. Smatram da su muškarci, iako jači pol, zakonski apsolutno nezaštićeni. Prijavio sam je dva puta i za uništavanje automobila, ali niko nije reagovao i, evo, uništila mi je vozila i treći put - konstatuje naš sagovornik i moli da mu se na bilo koji način pomogne.
- Samo da se rešim pošasti koju seje moja bivša supruga, samo neka mi je neko skine s grbače - poručuje očajni Nenad. On je, inače, srčani bolesnik i juče je bio kod lekara jer mu je pozlilo od stresa.

Velika šteta
VOZILA SU MI IZGREBANA I OFARBANA

Jakšić nam je poslao fotografije na kojima se vide teško oštećeni „pežo 406“ i „vektra“, parkirani u Novom naselju u Novom Sadu. Na jednom od njih preko vrata je napisano „Ustašo“, a na drugom ime bivšeg supruga njegove žene. Jakšić naglašava da su vozila oštećena i ključem.
- Automobil mi je potpuno izgreban. Ne znam šta da radim, a šteta je velika - rekao je Jakšić.

   

 (Izvor: Kurir.rs)

Scroll to top