BalkansPress

Dobro došli!

BEBA se gušila u plaču. Imala je na sebi samo pelenu i neku benkicu. Uzeo sam je u naručje i otišao da se raspitam okolo da li neko zna nešto o roditeljima. Dok nije došla Hitna pomoć ona se toliko vezala za mene da kada je doktorka pošla da je uzme, čvrsto me je zgrabila za odelo.

Ovako, za "Novosti", priča Zlatko Marković (46), policajac koji je u ponedeljak veče pronašao jednoipogodišnju devojčicu na okretnici u Ustaničkoj ulici. On ju je spasao od čopora lutalica. Zahvaljujući njemu, nezaštićeno dete je zdravo prebačeno u Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici, gde će boraviti do daljeg.

Službenik Policijske ispostave Mirijevo nije bio na dužnosti te večeri, ali je po savesti zastao kada je video napuštenu devojčicu.

 

- Slučajno sam iz kamiona pogledao ka šumarku - kaže Zlatko. - Učinilo mi se da sam ugledao lutku, a onda sam video da se pomera i da u tom pravcu ide pet-šest pasa. Sledio sam se i istrčao.

Požrtvovani policajac munjevito je reagovao i uzeo uplakanu devojčicu u naručje. Pogledom je tražio roditelje, ali nikoga nije bilo. Zato je pozvao kolege i lekare, a nju je uvio u jaknu dok je čekao pomoć.

- Srećan sam što sam uspeo da je spasem. Nisam mogao da verujem kakvi su to ljudi koji su mogli da tu ostave bespomoćnu bebu - iskren je Zlatko.

Inače, policija, u saradnji sa Centrom za socijalni rad, istražuje ovaj slučaj i radi na utvrđivanju razloga zbog kojih je devojčica ostavljena na okretnici.

OTAC DVOJE DECE

TOKOM karijere duge 26 godina Zlatko Marković ne pamti ovakav slučaj.

- Svašta se dešavalo, ali da neko ostavi dete pored puta ne pamtim - iznenađen je Marković. - Imam dvadesetdvogodišnju kćerku i dve godine mlađeg sina. Očekujem uskoro i unučiće. Deca su najveća sreća i sve bih učinio za njih.

(Izvor: Vecernje novosti.rs)

Scroll to top