Isidora Bjelica je jedna od najčitanijih i najpopularnijih književnica sa naših prostora.

Isidorina teška borba sa kancerom, koji joj se u poslednje četiri godine iznova i iznova vraća, rastužila je mnoge njene obožavaoce koji su u njoj nalazili inspiraciju.

Međutim, isti ti, koji idu na spavanje i bude se uz romane omiljene književnice, njena su najveća podrška kada joj se slomi duh.

 

Iako se književnica sa životnim nedaćama bori kao lav, i ona ima momente u kojima se oseća krhko i beznadežno, ali nema problem da javno govori o tome.

Upravo takva je njena poslednja objava na društvenim mrežama, gde je podelila fotografiju staru pet godina, na kojoj se ona i njen suprug Nebojša Pajkić nalaze u Portorožu, iz perioda kada nije ni slutila kakvi je problemi očekuju.

- Septembar 2012. (godine) na današnji dan. Portorož. Ja sam već bila teško bolesna a nisam to znala, još sam verovala da su umor i stalni odlivi samo posledica mog prekomernog rada. Tu u toj prelepoj bašti još sam verovala da imam vremena za snove i ljubav. Nisam slutila, osim po onom golubu koga sam nasla na jastuku, da dolazi vreme u kome ću biti zakopana između života i smrti u kome neću znati da li će me više biti strah života ili smrti, vreme u kojem ću morati da se borim za svaki trag smisla... - napisala je Isidora.

Ubrzo su pristigle i prve poruke ohrabrenja od strane pratilaca na Instagramu.

- Svaka napisana reč Vam je zlata vredna! Toliko iskrenosti u ovom statusu! Divim se Vašoj hrabrosti. A romane ne bih komentarisala jer je suvišno. U nekima sam pouke podvlačila! Gospodu Bogu hvala što ste još uvek sa vašom decom. Svako dobro od srca Vam želim - glasila je jedna od njih.

(BalkansPress / Alo.rs)

Scroll to top