Vedro raspoloženje s kojim je zakoračila u novu godinu folk zvezdi Svetlani Ražnatović narušava seta jer se bliži 15. januar i godišnjica otkako je ostala bez supruga Željka Ražnatovića Arkana, koju uvek na simboličan način obeleži s naslednicima Veljkom i Anastasijom.

S pesmom i publikom, onako kako je za svakog pevača najlepše, muzička zvezda Svetlana Ceca Ražnatović dočekala je 2018. godinu. U večeri kada se opraštamo sa starim uspomenama i okrećemo novi list, pevačica je svoju novogodišnju želju zamislila pred svojim obožavaocima u Banjaluci. Potom se okrenula porodici i onim uživanjima s najmilijima koja nosi naš najradosniji praznik.

 

Badnje veče je provela u Hramu Svetog Save sa sestrom Lidijom, zetom Predragom Ocokoljićem i njihovom decom Ilijom, Petrom, Helenom i Viktorom. Ne svojom voljom, Ceci je ipak vedro raspoloženje obavijeno velom sete jer se 15. januara navršava osamnaest godina od pogibije njenog supruga Željka Ražnatovića Arkana. Imala je samo 22 godine kada se udala za komandanta Srpske dobrovoljačke garde, a iz njihove velike ljubavi rodili su se njihovi naslednici Veljko i Anastasija. Zajedno sa svojom majkom, i njih dvoje danas čuvaju sećanje na oca.

Svake godine je sve teže i teže. Naročito kada dođe januar, a potom Željkov rođendan, pa naša godišnjica braka. Datume ne možeš da zaboraviš. Ta bol, stres i patnja nikada ne mogu da prođu. Moja deca su na pravdi boga ostala bez jednog roditelja. Zapravo, nepravedno im je oduzet. Veljko živi od sećanja na njega, a Anastasija čak ni od toga. Godinama sam im pričala o njihovom tati, za koje je on veliki heroj", počinje Ceca, kojoj priča o suprugu pomaže da sačuva sećanje na njega.

Vedro raspoloženje s kojim je zakoračila u novu godinu folk zvezdi narušava seta jer se bliži 15. januar i godišnjica otkako je ostala bez supruga Željka Ražnatovića Arkana, koju uvek na simboličan način obeleži s naslednicima Anastasijom i Veljkom

*Foto: Privatna arhiva

O Željku sam svašta čula i čitala pre nego što sam ga upoznala. Između ostalog, i to da je toliko opasan da, ne daj bože, ako ga pogledaš na način koji mu se ne dopadne, on te prvo polomi, pa tek onda priča s tobom. A ja u svom životu hrabrije stvorenje nisam srela. To je ona luda odvažnost koja prelazi u egzibicionizam. Taj čovek je sve smeo! Kako žena da ne umre za njim?! Ali ne samo to. On je bio izuzetno inteligentan. Perfektno je govorio pet jezika, pročitao svu svetsku književnost. Bio je ludo hrabar i povrh svega neviđeno nežan. To potpisuje žena koja je s njim pet godina delila i dobro i zlo. U kući je bio prava beba.

 

Pre Željka uopšte nisam imala kontakt sa svetom mangupa. Prvi za koga su govorili da je opasan momak u stvari je bio Željko. Ostale sam upoznala preko njega. Do tada sam se družila isključivo sa kolegama sa estrade", nastavlja Ceca, koja posle suprugove smrti retko priča o svom emotivnom životu jer, kako kaže, za to ima dobar razlog.

Vedro raspoloženje s kojim je zakoračila u novu godinu folk zvezdi narušava seta jer se bliži 15. januar i godišnjica otkako je ostala bez supruga Željka Ražnatovića Arkana, koju uvek na simboličan način obeleži s naslednicima Anastasijom i Veljkom

*Foto: Damir Dervišagić

Udala sam se iz prevelike ljubavi i iz nje rodila dvoje dece. Oni su centar mog sveta. Moje biće. Sve ono što volim. Ne postoji ništa što za njih ne bih učinila, a znam da bi isto to i Željko sada rekao. Ne kažem da sam, od tragičnog prekida tog braka, sve vreme bila sama. Bilo je veza i vezica, ali nisam razmišljala o tome da se neka od njih završi brakom. To mi nikada nije padalo na pamet.

Bila sam mažena i pažena u braku i zaista sam živela kao princeza na zrnu graška. Sa ogromnim uživanjem pričam o Željku i o našem odnosu jer je to zaista bila ljubav. Prava ljubav koja se samo jednom u životu dogodi. Iako sam kasnije zbog svog izbora imala velikih problema, smatram da dostojanstveno nosim svoj teret. Sve je to život. Od trenutka kada sam upoznala Željka, on je bio centar mog sveta i tako će biti zauvek", priznaje Ceca i dodaje da je tokom prethodnih osamnaest godina bilo teških trenutaka, ali i situacija iz kojih je mislila da neće moći da izađe kao pobednik.

Ipak, uspela je.

Proživela sam strašne situacije i velike traume koje su na mene ostavile posledice i sa kojima mi se činilo da neću moći da se izborim. Ne nosim ja samo teret svoje slave na leđima ."

Vedro raspoloženje s kojim je zakoračila u novu godinu folk zvezdi narušava seta jer se bliži 15. januar i godišnjica otkako je ostala bez supruga Željka Ražnatovića Arkana, koju uvek na simboličan način obeleži s naslednicima Anastasijom i Veljkom

*Foto: Petar Đorđević

Ja sam ipak Arkanova udovica i moram da se ponašam u skladu s tim. Provela sam trideset dana u samici bez prava na kantinu, na posete, na svog advokata. Bilo mi je toliko grozno da to nikome ne bih poželela.

 

Najviše sam se plašila za svoju decu i non-stop mislila na Veljka i Anastasiju. Želela sam samo da sam s njima. Ali i zatvor je za ljude. Ne bih volela da ispadne kako kukam nad svojom sudbinom, ali morala sam da se suočim s njom. Preživela sam i tu torturu i izašla podignute glave", poručuje pevačica.

Jedina želja koju je Ceca imala posle smrti supruga, ali i svih teških situacija kroz koje je prošla, jeste da svoje naslednike kao samohrana majka izvede na pravi put.

*Foto: Zorana Jevtić

Od malih nogu sam ih odgajala tako da, pre svega, budu dobri ljudi, da poštuju tradicionalne vrednosti, da neguju prijateljstva, prepoznaju ljude koji ih okružuju. Govorila sam im da će doživeti razočaranja, da će biti ljudi koji će želeti da se druže s njima zbog interesa... I posle svega, na oboje sam izuzetno ponosna. Anastasija je izrasla u divnu, prelepu i odgovornu devojku koja tačno zna šta želi u životu. Veljko je, s druge strane, završio fakultet, bavi se sportom i u svakom smislu prava je slika svog oca. Pretenduje na titulu "brilijantske papuče" i dobro mu ide. Takav je bio i Željko, pažljiv, džentlmen, osećajan, dobar prema ženskom rodu. Drago mi je što Veljko ide njegovim putem, pogotovo zato što je odrastao okružen ženama. Moj muž se, na moju radost, ponašao tako da se žena pored njega oseti kao princeza, i njegov sin je to nasledio, zato ga žene i vole", završava Ceca.

(BalkansPress / Glossy)

Scroll to top