BalkansPress

Dobro došli!

Sandra i Milan bili su u dugogodišnjoj i stabilnoj vezi, nisu ni slutili da im to neko ili nešto može poremetiti, a naročito ne san.

Za neke ljude snovi predstavljaju samo nejasne i nepovezane sllike događaja iz života, za druge snovi su vodiči koji im ukazuju šta je za njih važno u životu. 

Nekada ih zaboravimo odmah, a ponekad kada se probudimo, zapitamo se je li to bio san ili java. Neki, pak, mogu delovati i loše po druge ljude, a Telegraf vam u svojoj seriji tekstova o urbanim legendama donosi priču o jednom paru iz Beograda čiji su snovi pretili da im potpuno unište vezu.

Sandra i Milan bili su u tom periodu u dugogodišnjoj vezi, živeli su zajedno već godinu dana i planirali su da se venčaju.

 

Oboje su bili zaposleni, veza im je bila stabilna, jednostavno voleli su se. Nije se moglo naslutiti da im to neko ili nešto može poremetiti, a naročito ne san!

Njeni snovi bili su toliko realni da je u njima čak i razgovarala naglas, a to što je govorila naglas, svaki put je činilo da se Milan pored nje oseća - odbačeno i zaboravljeno.

Naime, ona je bukvalno svake noći u snu buncala ime - Stefan! Njen momak pokušao je to racionalno da sagleda, ali nikako nije mogao. Nije imao ideju otkud baš to ime, ko je u pitanju i zašto baš njega pominje.

Niko se od njihove najbliže rodbine i prijatelja nije tako zvao. Ni otac, ni brat, a Sandra nije imala nijednog prijatelja koji je nosio to ime.

Ono što mu je prvo prošlo kroz glavu jeste misao da ga devojka vara sa nekim, od same pomisli na to osećao se jako tužno, jer ju je voleo svim srem i ništa u njihovoj vezi nije ukazivalo na to da postoji neki problem.

Milan je poznavao njene prijatelje i kolege sa posla, sa mnogima je imao prijateljski odnos, zajedno su išli i na putovanja i nikako mu nije ulazilo u glavu gde je mogla da upozna izvesnog Stefana kojeg je stalno pominjala u snu. 

 

Dugo se opirao da joj bilo šta kaže, jer je želeo da malo ispita stvar. Posle bezuspešnog traganja da pokuša da sazna ko je taj momak pod tim imenom odlučio je da se obrati psihoterapeutu za savet.

Rešio je da plati koliko god je potrebno samo da što pre otkrije istinu. Otišao je kod psihoterapeuta i izložio svoj problem.

Psihoterapeut ga je pažljivo saslušao i posle njegovog izlaganja rekao sledeće: "Gospodine, buncanje u snu je često nerazgovetno, zbog toga postoji mogućnost da čujete pogrešno. Osim toga, ako je sa vašom devojkom i vama sve u redu i nema nikakvih problema na javi, potrudite se da tako i ostane i nemojte trošiti energiju razmišljajući o tome."

Posle tog razgovora kao da mu je malo laknulo, međutim nije se smirio dok nije pitao i samu Sandru.

Jedne večeri pre spavanja seo je sa njom i rekao joj o njenom buncanju u snu: "Draga, ne sumnjam u našu ljubav, ali moraš da mi kažeš ko je taj Stefan čije ime skoro svake noći pominješ u snu"?

 

Uopšte se nije iznenadila, pogledala ga je mirno sa blagim osmehom na licu. U tom trenutku, njemu tek tada ništa nije bilo jasno.

- Milane, verovao ili ne, i sama sebe sam par puta čula kako izgovaram to ime u snu, eto mislila sam da me ne čuješ. Međutim, ti snovi su mi toliko realni da sam čak i svesna njih - rekla je.

Nastavila je dalje da mu objašnjava.

- Od kada se moja drugarica porodila i dobila dete pre tri meseca stalno sanjam da smo i mi dobili dete i da je u pitanju sin kojem smo dali ime upravo Stefan - dodala je. 

Kada je to čuo Milan se blago rečeno oduševio, u trenutku je zanemeo, a onda je svom snagom zagrlio Sandru. Bilo mu je drago zbog toga jer je mesecima unazad planirao da je zaprosi i da se venčaju.

Da skratimo priču, tako se i dogodilo.

Milan i Sandra su se ubrzo venčali, prvo dete koje su dobili bila je devojčica, a dve godine kasnije dobili su i dečaka kojeg su naravno nazvali - Stefan.

Verujete li da je junakinja ove urbane legende rekla istinu? Pozivamo vas da svoje mišljenje podelite sa nama u komentarima.

(BalkansPress / Telegraf.rs)

Scroll to top