BalkansPress

Dobro došli!

"Pucala sam na supruga da ga zaustavim, gađao me je čašom, stolicom i pretio da će me ubiti", rekla je na saslušanju Aleksandra R. (38) koja je u Obrenovcu ispalila u supruga osam hitaca".

I pored toga što je tvrdila da ju je nevenčani suprug maltretirao fizički i psihički i da ju je napao kobne noći između 10. i 11. marta, a da je ona pucala na njega u samoodbrani, tužilaštvo je za sada tereti čak za pokušaj ubistva. Takođe, tužilaštvo je zatražilo pritvor za nju, i to ne samo da ne bi uticala na svedoke već i da ne bi navodno ponovila krivično delo. Sud joj je odredio pritvor do 30 dana.

Kako je "Blic" pisao, Aleksandra se tereti da je iz pištolja "glok" ispalila osam hitaca na nevenčanog supruga Aleksandra J. (43) od kojih su ga pet pogodili: po dva u grudi i stomak i jedan u zadnjicu.

 

Ona je na saslušanju detaljno opisivala sam događaj i šta mu je prethodilo, a odgovarala je na sva pitanja tužilaštva.

- Odmah nakon što me je pridobio i osvojio počeo je da me maltretira. Više puta me je tukao i psihički zlostavljao. Nije mi dao da nosim mobilni telefon, kao ni da se viđam sa majkom, ocem, bratom, čak ni mojim ćerkama iz prvog braka. Plašila sam se da ga napustim jer je pretio da će nauditi i mojima i meni - rekla je Aleksandra koja potiče iz dobrostojeće porodice.

Zapečaćen ulaz u kuću nevenčanih supružnika u Obrenovcu nakon pucnjave

*Foto: M. Ilić / RAS Srbija

Zapečaćen ulaz u kuću nevenčanih supružnika u Obrenovcu nakon pucnjave

Aleksandra je ispričala da je 10. marta u subotu pre kobne noći bila sa nevenčanim suprugom i njihovom ćerkom na svadbi njene rođake. Tamo je videla oca, dve ćerke iz prvog braka i brata koga je prvi put videla posle nekoliko godina, i koji je prvi put video njenu najmlađu ćerku.

- Na početku je sve izgledalo u redu. Aleksandar je pio. Moj brat je prišao da nas pozdravi. Kasnije sam videla da se drže za revere sakoa, ali nisam odmah shvatila da se prepiru - izjavila je Aleksandra.

Ona je navela da ju je po povratku kući nevenčani suprug vređao i govorio loše o njenoj porodici te da ju je dva puta ošamario dok je njihova ćerka spavala na zadnjem sedištu. Ona je ispričala da se maltretiranje nastavilo i kada su došli u kuću gde su živeli sa ćerkicom i njegovim sinom iz prvog braka.

- Urlao je na mene i gađao me stolicom. Bežala sam oko stola, a on me je jurio. Otišla sam na sprat da se presvučem i da njemu donesem majicu, nadajući se da će se smiriti - pričala je Aleksandra.

 

"Htela sam da ga uplašim, ne da pucam. Nasrnuo je na mene pa sam ispalila jedan metak koji ga je pogodio oko ramena. Pao je, ali je odmah ustao i ponovo nasrnuo na mene. Ne znam koliko sam puta pucala"

Međutim, prema njenim rečima, maltretiranje se nastavilo i kada se vratila.

- Gađao me je čašom. Pobegla sam gore, ali se on nije smirio. Vikao je: "Sada ću da te ubijem, zaklaću te". Uzela sam pištolj iz sefa i sišla dole. Htela sam da ga uplašim, ne da pucam. Nasrnuo je na mene pa sam ispalila jedan metak koji ga je pogodio oko ramena. Pao je, ali je odmah ustao i ponovo nasrnuo na mene. Ne znam koliko sam puta pucala - rekl"a je Aleksandra.

Istraga će biti nastavljena saslušanjem oštećenog Aleksandra, koji je i dalje u bolnici u teškom stanju. Takođe, biće saslušan i svedok. Aleksandra je predložila samo jednog svedoka, prijateljicu njene majke koja ju je videla pretučenu.

Zapaljen automobil

Aleksandra je ispričala da je neko zapalio automobil njene majke kada je htela da napusti nevenčanog supruga.

- Kada se to spominjalo, on se samo smejao - ispričala je Aleksandra. Njen otac je rekao za „Blic“ da je prijavio policiji Aleksandra jer je na njegovom automobilu ispisao uvrede i pretnje.

(BalkansPress / Blic.rs)

Scroll to top