Otišli smo kod drugarice, ali me je nasilnik nekako pronašao. Pretukao je mog prijatelja, mene, tom prilikom izbio mi je zube, deca koja su vrištala vukao je po podu. Tada sam pozvala policiju, otišla sam u sigurnu kuću gde sam provela pet meseci.

U emisiji Praktična žena, voditeljka Nataša Pavlović se rasplakala nad tužnom sudbinom Gizele (25) iz Zrenjanina, koja je bila žrtva stravičnog porodičnog nasilja. Od muža nasilnika je otišla sa nagnječenjem lobanje i izbijenim zubima.

 

Gizela iza sebe ima tri vanbračne zajednice. Prvi put je pobegla od majke nasilnice, drugi put je živela sa čovekom sa kojim je dobila ćerku Marinu (4), ali su se razveli. Treći put je stupila u zajednicu sa dosta starijim čovekom, od koga je na kraju doživela stravičnu torturu i porodično nasilje.

*Foto: Printskrin / Praktična žena / U emisiji Praktična žena, voditeljka Nataša Pavlović se rasplakala nad tužnom sudbinom Gizele (25) iz Zrenjanina

NAGNJEČENJE LOBANJE I IZBIJENI ZUBI

- Smatrala sam da moje dete treba da ima oca, da ne budem sama. Našla sam dosta starijeg čoveka, 30 godina starijeg od mene, želela sam da se skrasim. Ostala sam trudna i sve je bilo u redu do 5. meseca trudnoće kada je počeo da me maltretira. U međuvremenu sam rodila sina. Muž je pio, bio ljubomoran, tukao me - rekla je Gizela u emisiji Praktična žena.

Ipak sve to nije bilo dovoljno da ga ostavi, ali će zauvek pamtiti prelomni trenutak kada je odlučila da ga napusti.

 

- Jednu noć je rekao da će ubiti moju decu i da ih ujutru kada se probudim više ih neću videti - rekla je Gizela kroz suze.

Pozvala je drugaricu, koja joj je ponudila pomoć da se skloni kod nje.

- Otišli smo kod drugarice, ali me je nasilnik nekako pronašao. Pretukao je mog prijatelja, mene, tom prilikom izbio mi je zube, deca koja su vrištala vukao je po podu. Tada sam pozvala policiju, otišla sam u sigurnu kuću gde sam provela pet meseci - ispričala je Gizela svoju potresnu priču.

*Foto: Printskrin / Praktična žena Hajrija Ramadani

SIGURNA KUĆA HAJR

Hajrija Ramadani iz Beograda, koja je bila jedna od žrtava porodičnog nasilja, danas je aktivistkinja u borbi protiv nasilja nad ženama i osnivač udruženja Hajr.

 

- Hajr je pomogao velikom broju ljudi, u udruženju ima 90 žrtva i 48 dece, među žrtvama ima i muškaraca, pomažemo svima u nevolji, a kod nas je utočište pronašla i Gizela - rekla je Hajrija.

*Foto: Printskrin/Praktična žena / Deca su sada u hraniteljskoj porodici, ali Gizela čini sve da vrati svoju decu

DECA U HRANITELJSKOJ PORODICI

Nakon izlaska iz sigurne kuće, Gizela je u blizini našla stan, gde je bila dva meseca sa svojm decom, sve do jednog dana.

- Na vrata su mi pokucali socijalni radnici, kojima sam morala dati decu da mi ih ne bi zauvek oduzeli. Od 15. decembra nisam videla svoju decu i dok god nisam s njima moj život ne vredi i nema smisla - kroz suze jedva je progovorila Gizela.

Nasilnik ima zabranu prilaska, ali i dalje preti Gizeli. Deca su sada u hraniteljskoj porodici, ali Gizela čini sve da vrati svoju decu.

- Trenutno radimo na tome da Gizeli pronađemo posao, da bi imala osnovne uslove za život, kako bi vratila svoju decu - zaključila je Hajrija Ramadani.

Dužnost svih nas je da ne okrećemo glavu od nasilja i žrtvama pomognemo koliko smo god u mogućnosti.

(BalkansPress / Telegraf.rs)

Scroll to top