I dan-danas svi ga pamte kao velikog glumačkog virtuoza iza kojeg je ostalo pregršt dragocenosti za kinematografiju, a njegov humor je čak i mlađim generacijama koje nisu stigle da ga upoznaju lek za dušu.

Međutim, i on je bio samo čovek koji je imao nekoliko mana. O tome je prvi progovorio Božidar Bole Stošić, koji je priznao da upravo zbog Čkalje nije odigrao ulogu u “Boljem životu”.

- U ‘Boljem životu’ me nije bilo jer sam morao da imam direktne scene sa Čkaljom. On je imao kod sebe spisak od osam glumaca s kojima nije želeo da radi.Na njemu je bilo i moje ime. Nisam želeo da dođem na snimanje, a da me on izbaci. Znao sam da me to čeka - rekao je Stošić.

 

Na pitanje zašto su se posvađali, Stošić je rekao:

- Posvađali smo se na Veću Beogradskog dramskog pozorišta. On je meni bio vrlo drag, ali nesrećan čovek. Nije mogao da izađe na ulicu, jer je bio vrlo popularan. Gledali su svi u njemu Čkalju s malih ekrana - rekao je Stošić.

PROČITAJTE: DOLČE I GABANA, A? PA I NJEGA ĆEMO DA HAPSIMO... DA ZNAŠ! Radmilović, Glogovac, De Niro na snimanjima SAMI IZMISLILI LEGENDARNE replike (VIDEO)

Kolege se za Čkaljinog života nisu pomirili.

Nikada se nisu pomirili

*Nikada se nisu pomirilifoto: Damir Dervišagić

Čkalja je snimio više od 90 filmova i dobio je veliki broj nagrada. Međutim, to što je bio priznati i poznati glumac izgleda da nije bilo dovoljno da do kraja života ima širok osmeh.

PROČITAJTE: Evo zašto se nisu podnosili Pavle Vuisić i Čkalja (VIDEO)

Pred kraj života žalio se kako ga muči samoća. Bio je napušten od kolega, gledajući kako mu prijatelji jedan po jedan umiru, a Čkaljin čuveni osmeh počeo je da bledi. Godine 2002. je dobio nagradu za životno delo “Car Konstantin”, a govorom na dodeli potresao je publiku. Kraj života dočekao je u bedi.

(BalkansPress / Avaz.ba)

Scroll to top