Milosav Radisavljević (81), deda Jelene Đoković ispričao je šta je preživeo u noći stravične otmice koju je preživeo pre tri meseca.

Starac kaže da se i danas plaši da mu otmičari ponovo ne upadnu u kuću.

- Još ne mogu da se oporavim od otmice. Plašim se da neko ponovo ne upadne u kuću. Nikako ne mogu da se opustim, a noću mi je preteško jer se neki strah uvukao u mene - ističe Radisavljević.

 

Podsećanja radi, u julu ove godine, u sred noći, razbojnici su odveli Radisavljevića, dedu Jelene Đoković, Novakove supruge, i vezali ga za stub u njivi.

- Razbojnik je ušao u kuću dok sam spavao. Bacio se u krevet na mene. Dugo smo se rvali. Napadač je imao fantomku, ali ju je držao u džepu. Imao je i rukavice i lisice. Govorio je da ga sem novca ništa drugo ne interesuje. Pokazao sam mu gde mi je novčanik i rekao mu da uzme sve osim dokumenata - kaže on.

PROČITAJTE: NEKA CEO SVET ČITA SRPSKI JEZIK: Evo šta je Novak NAPISAO NA KAMERI odmah posle meča sa Federerom! (VIDEO)

No napadač je želeo da Milosav pozove unuku i zeta.

- Plan mu je bio da im tražim milion ili milion i po evra, kako bi me oslobodio. Rekao sam mu da to ne dolazi u obzir i da može sa mnom da radi šta hoće. Tada je sa mog mobilnog poslao poruke mom sinu, tražeći mu dva miliona evra - tvrdi starac.

On je Radisavljeviću potom lisicama vezao ruku za njegovu i bosog ga odveo u kukuruzište, do stuba za dalekovod, za koji ga je potom vezao i zalepio selotejpom.

 

- Sećam se da sam se otimao da mi ne bi jako stegao ruku. Noge mi je vezao selotejpom, a odbranio sam se da mi ne stavi traku i na usta. U nekom trenu je rekao: "Nemoj da vičeš, da ne praviš problem i sebi i meni". Otišao je, a ja sam ostao da ležim u vodi do kolena - detaljno je opisao on.

Stub se nalazi u neposrednoj blizini Doma zdravlja i okružen je kukuruzom i rastinjem, i veoma ga je teško pronaći. To govori da su razbojnici koji su Miloslava oteli odlično poznavali teren, ali i da su ga tipovali, jer nema ko nije znao Losu, kako zovu deku Jelene Đoković. Vatrogasci su u četvrtak ujutru, kada su ga pronašli, morali da iseku deo stuba i izvuku lisice kojima je bio vezan.

PROČITAJTE: NEDELjNI HOROSKOP za period od 4. do 11. novembra 2018. (POSAO, LjUBAV, ZDRAVLjE)

Policija je ubrzo uhapsila Branislava M. (36) iz Sremske Mitrovice koji se sumnjiči da je izvršio krivično delo iznude u pokušaju, odnosno otmice dede Jelene Đoković.

Branislav M. se sumnjiči da je upao u kuću 83-ogodišnjaka, da su ukrali mobilni telefon, 26.000 dinara iz novčanika i da su nakon toga dedu Jelene Đoković odveli od kuće i vezali za dalekovod.

Otmičari su tražili od porodice Đoković otkup od oko dva miliona evra, a prema njegovim rečima, u ovom krivičnom delu učestovao je jedan izvršilac i jedan pomagač.

(BalkansPress / kurir.rs)

Scroll to top