BalkansPress

Dobro došli!

Napustio sam savršen život. Imao sam divnu suprugu, dvoje dece, ogromnu kuću i posao na kom sam sjajno zarađivao. I sve to bacio sam u vetar zbog 10 godina mlađe žene, a sada ću vam reći i zašto.

Tako svoju ispovest za portal "Mamamia" počinje svoju ispovest anonimni muškarac u eseju u kome pokušava da odgovori na pitanje zašto muškarci ostavljaju porodice.

- Kad sam ušao u brak sa svojom suprugom, bio sam presrećan. Ona je bila vesela, atraktivna, mnogo se smejala i imala je sjajan smisao za humor. Bili smo savršen par.

 

Šta se onda promenilo? Iako zvuči kao kliše, deca su promenila sve. Ne odmah - bile su to spore promene koje ni ne primećujete. Ona je bila divna i posvećena mama. Ali sve što je imala davala je deci, a meni nije ostajalo ništa i udaljavali smo se.

Život sa dvoje dece je iscrpljujuć. Čak i u retkim trenucima koje bismo imali nasamo, moja supruga se nije posvećivala meni. Ne bi mi uputila ni reč. Umesto toga, spremala bi obroke za naredne dane. O vikendu nasamo udvoje nisam smeo ni da mislim.

Retke trenutke samoće koristila je da kuva

*Retke trenutke samoće koristila je da kuva, Foto: Profimedia

Na poslu je u to vreme sto do mene sedela devojka 10 godina mlađa od mene. Do tada, nije mi ni padalo na pamet da bih mogao da ostavim ženu. Mislio sam da samo treba stisnuti zube i istrpeti, čekati da deca porastu, pa ćemo se ponovo povezati. Ta devojka je bila neverovatno iskrena, draga i slatka. Nisam ni probao da je zavedem, nije mi to bilo na kraj pameti. Ali prosto smo se povezali. Prvo smo se sprijateljili, a uskoro i zaljubili. Posle oko godinu i po dana druženja, shvatio sam da je volim. Uskoro smo ušli u vezu i ja sam napokon doživeo tu emotivnu povezanost za kojom sam žudeo. Radili smo sve ono što mi je nedostajalo sa ženom - proveli bismo pola noći pričajući, pili, smejali se, prosto pričali o svemu. Konačno sam opet osetio povezanost sa nekim ljudskim bićem i prestao da budem robot.

 

Nažalost, naša veza nije trajala večno. Ona je patila od anksioznosti, a ja u to vreme nisam znao ni šta je anksioznost, a kamoli kako da joj pomognem.Trošio sam vreme pokušavajući da je umirim, ne shvatajući da treba samo da je razumem.

A zašto vam ovo pričam? Iz par razloga, prvi je taj da sam ženu ostavio ne zbog te devojke, već zbog toga što sam shvatio da ne moram da se mirim sa životom bez povezanosti i emocija. Nije bila u pitanju kriza srednjih godina, samo želja da se sa nekim povežem.

PROČITAJTE: Velika ljubav Titove unuke je najveći zavodnik bivše Juge: Saša je glumac, a danas je na RUBU SIROMAŠTVA! (FOTO)

Drugo, želim da poručim ženama da i muškarci imaju emotivne potrebe. Znam da i vi trpite ogromne pritiske, naročito kad dođe dete. Ali znajte i da statistika kaže da muškarci zdravstveno drastično propadaju u tridesetim i četrdesetim godinama i siguran sam da je to zato što su usamljeni i izolovani od svega. Siguran sam da ste sve vi sjajne mame, ali zapitajte se da li morate da ispunite baš svaku detetovu potrebu ili neku možete i da preskočite nauštrb odnosa sa mužem?

Moja priča zaboleće mnoge žene, ali ja samo iskreno upozoravam na najčešći razlog raspada brakova.

Molim vas, trudite se da ne izgubite tu povezanost s mužem koju ste imali pre dece.

Scroll to top