Krajem leta 2010. godine život čuvene Rabije Bubić Bube iz gledanog serijala Lud, zbunjen, normalan, glumice Belme Lizde Kurt i njenog supruga, reditelja Aleša Kurta, promenio se iz korena jer je u tragičnoj nesreći nastradao njihov desetogodišnji sin Jan Isak.

Naslednik poznatih umetnika bio je u poseti rodbini u Kanadi. On i njegova šezdesettrogodišnja rođaka krenuli su u vožnju kajakom, koji se zatim prevrnuo. Prema pisanju Canadian Pressa, suprug nestale žene pozvao je policiju nakon čega je usledila masovna potraga avionima i čamcima. Prevrnuti kajak ugledali su narednog dana u četiri sata ujutro, dok su tela žene i njenog nećaka pronašli šest sati kasnije pored podvodnog grebena. Prevezli su ih u bolnicu, nakon čega je dečak preminuo od promrzlina, dok je žena hospitalizovana.

 

- Molim vas, imajte razumevanja. Ne bih želeo ništa da govorim o tome, samo mogu da potvrdim da nam je sin poginuo – bilo je sve što je neposredno nakon nesreće rekao bosanski reditelj.

Od tragedije koja je zadesila njihovu porodicu sarajevski umetnici nisu govorili o gubitku sina, već su se usredsredili na vaspitavanje svoje mlađe ćerke, danas osmogodišnje Ume. Belma se posvetila radu s decom kroz brojne pozorišne radionice, a svoju kreativnost usmerila je i ka modi. Inspirisana svojom naslednicom, dizajnirala je modnu liniju za najmlađe koja se zove Umin ormar.

- Želela sam da stvorim novu dimenziju, koja u velikoj meri dolazi iz moje ljubavi prema teatru i pričanju priča. Ali Umin ormar istovremeno je i moj bunt protiv konzumerizma i nepoštovanja našeg kulturnog nasleđa. Veliki sam poštovalac dece i njihove percepcije sveta, volim da im se približim i postanem im na neki način frendica – otkrila je glumica u razgovoru za magazin Azra, a upravo je Uma ta koja joj je dala snage u najtežim danima.

- Uma se veoma dobro snalazi kada je u centru pažnje. Pokazuje svoju posebnu kreativnost, ali mislim da je to normalna reakcija na okruženje u kojem odrasta. Ne iskazuje nikakve želje o tome šta želi da bude kad odraste. Ona živi u sadašnjosti – izjavila je popularna Buba za Dnevni avaz, a angažman u seriji Lud, zbunjen, normalan, koja se trenutno emituje na TV B92, uveo ju je u domove širom našeg regiona.

- Ljudima se mnogo sviđa lik Bube, a naročito deci. Mislim da je to zato što sam nekako uspela da je učinim zaista živom, što je za mene veliki kompliment. Gledaoci toliko veruju da Buba postoji, da kad vide mene, Belmu, koja samo radi svoj posao, i prepoznaju Bubu, često ne mogu da se sete odakle me znaju, ali prepoznaju me kao nekog bliskog i dragog. Pa me pitaju kako sam, kako mi je porodica, požele mi sve najbolje i tako dalje. Lepo se sa mnom ispričaju – rekla je jedna od omiljenih glumica na prostoru bivše Jugoslavije.

 

(Novosti.rs)

Scroll to top