„Rekao je da će me silovati, zaklati i zakopati. Mojom glavom je udarao u vrata, pocepao mi brushalter i za kosu me vukao do kola”, samo je deo ispovesti Sanele Vujnović za “Blic”.

 

Pevačica Sanela Vujnović prijavila je policiji da ju je zlostavljao dečko, harmonikaš Miloš Stojković, koji je, kako stoji u zvaničnim dokumentima, dobio zabranu prilaska žrtvi. Ovo je drugi put da mu je sud izrekao istu zabranu. Kako kaže, njihova veza traje dve godine, od kojih je godinu i po dana ona s vremena na vreme bila žrtva nasilja. Tek poslednja dva je prijavila policiji. U prilog tome ona je dostavila i rešenje Trećeg osnovnog suda u Beogradu, po kojem se Milošu produžava mera zabrane prilaska njoj.

Sanela Vujnović

*Sanela Vujnović / FOTO: MILAN ILIC / RAS SRBIJA

Sanela Vujnović

*Sanela Vujnović / FOTO: PRIVATNA ARHIVA / PRIVATNA ARHIVA

-Prvo nasilje dogodilo se odmah nakon veridbe. Planirali smo da odemo kod mojih prijatelja na bazen. On mi se nije javljao, pa sam otišla sama i rekla da ga čekam tamo. Došao je oko 11 sati uveče i tada mi je opalio prvi šamar tako da mi se zatresla cela glava. Rekao mi je da sam ku*va što se kupam u kupaćem kostimu. Onda je počeo da me udara po glavi. Vukao me je za kosu ka kolima koja su bila parkirana u susednoj ulici. Onda me je na Pupinovom mostu naterao da u kupaćem izađem napolje. Udarao me je šakom, pesnicama i vređao...

 

PROČITAJTE: EPILOG DRAME U BLOKU 45 Preminuo muškarac koji je pucao u suprugu, a potom sebi u glavu

Sanela Vujnović

*Sanela Vujnović / FOTO: PRIVATNA ARHIVA / PRIVATNA ARHIVA

Ovaj slučaj nije prijavila policiji.

-Ni ovaj ni mnoge druge. Taj dan mi je rekao da će me silovati, ubiti, zakopati, zaklati i da će pozvati moje roditelje, na šta sam ga ja molila da to ne uradi. Moji roditelji imaju samo mene i bila mi je strašna samo pomisao da ih neko pozove i kaže da me više nema. Onda je rekao da će se ubiti, molila sam ga da to ne uradi i ušla sam s njim u kuću.

 

O ovome je, kako kaže, ispričala samo drugaricama.

Sanela Vujnović

*Sanela Vujnović / FOTO: PRIVATNA ARHIVA / PRIVATNA ARHIVA

-Moja mama dugo ništa nije znala, a tata još uvek ne zna. Drugarice su tražile da ga prijavim, ali nisam to učinila. Padala sam na obećanja i pristajala da pokušamo ponovo. Kroz nekoliko meseci se sve ponovilo - kroz suze priča pevačica dok nam pokazuje fotografije podliva, pocepane usne i šake pune počupane kose. Na pitanje zašto ga nije prijavila, da li ju je strah paralisao, kaže:

 

-Nisam se tada plašila, sada se strašno plašim za svoj život. Tada me je ubedio da sam ja kriva i da se neće ponoviti.

Ipak, početkom ove godine usledio je još jedan incident koji je prijavila policiji.

Sanela Vujnović

*Sanela Vujnović / FOTO: PRIVATNA ARHIVA / PRIVATNA ARHIVA

-Bili smo na večeri sa prijateljima kada mi je stigla poruka od bivšeg dečka. Agonija je usledila kada smo seli u kola. Uz strašne uvrede počeo je da me udara po glavi, branila sam se do te mere da sam nogom polupala šoferšajbnu, pokušala sam čak i da iskočim iz auta u pokretu. Tada me je prebijenu doveo kod majke - zastaje Sanela, pa nastavlja:

 

-Skupila sam snagu i otišla da ga prijavim, ali tek nakon tri dana. Kako sam došla kasno, nisam mogla da odem na pregled, samo mu je pisana prijava za ograničavanje slobode zbog dokumenata koje nije hteo da mi vrati. Tada mu izriču zabranu prilaska i komunikacije.

Ipak, čim je istekla zabrana, prema Sanelinim rečima, oni nastavljaju viđanja.

Sanela Vujnović

*Sanela Vujnović / FOTO: MILAN ILIC / RAS SRBIJA

-Onda jednog dana dobijam poziv da to veče pevam. On mi ne da. Odlazim da se istuširam i tu sve počinje. Beonjače mu postaju crvene, cepa mi brushalter, hvata me za kosu i udara mojom glavom u vrata. Padam na pod i ne mogu da dišem, molim ga da mi da pumpicu. Tada mi je prišao i pljunuo me.

To je bio trenutak, kako kaže, kada je odlučila da pozove policiju.

 

-Brzo su došli. Hitna pomoć mi je konstatovala povrede, sutradan sam otišla i u dežurnu bolnicu gde mi je stavljena kragna. Rekao mi je: „Videćeš šta će se desiti kada izađem iz policije, nikom nisam ostao dužan.“ Tu počinje moj strah. Oni će ga goniti po službenoj dužnosti, a ja ću privatno podneti tužbu.

Sanela Vujnović

*Sanela Vujnović / FOTO: MILAN ILIC / RAS SRBIJA

Miloš već ima tri krivične prijave

Sanelinu priču otkada je Miloša prijavila potvrđuje i rešenje suda od 5. juna u koje smo imali uvid. O njenim povredama svedoči i lekarski nalaz iz KBC „Zemun“, u kojem stoji:

-Zadobila je povrede po vratu i rukama i oguljotine u visini obe podlaktice. Stavljen joj je okovratnik i MUP je obavešten.

Kako saznajemo, ovo nije prvi put da je Stojković prijavljivan za nasilje u porodici. Prema našim saznanjima, on u tužilaštvima već ima prijave za nasilje u porodici, ali i za drogu i ugrožavanje sigurnosti.

(BalkansPress / Izvor: Blic.rs)

Scroll to top