BalkansPress

Dobro došli!

Luna Fener, šestomesečna devojčica rođena sa velikim tamnim belegom na licu, koji liči na Betmenovu masku, uspešno je operisana, ali je čeka još mnogo operacija. Majka devojčice Kerol Fener (36) sada je prvi put otkrila zbog čega je odlučila da ćerku podvrgne operacijama i da zbog njih ode sa detetom iz Floride čak u Rusiju.

PROČITAJTE: OVAJ SRBIN JE ŽIVEO 126 GODINA! DO 40. SMATRALI DA JE JOŠ DETE: Njegov praunuk kaže da tajna dugovečnosti nije u genima, već u nečemu mnogo VAŽNIJEM

 

- Bili smo u crkvi i žena pored nas rekla je svojoj ćerki da ne gleda Lunu jer je ona čudovište. Tog dana sam odlučila da ćemo je operisati - rekla je iskrena majka.

Sa suprugom Tijagom je tada krenula u potragu za lekarima koji mogu da pomognu maloj Luni. Pomoć su tražili gde god su mogli, pa i na internetu.

Inače, takve operaciju u SAD koštaju oko 500.000 dolara i zdravstveno osiguranje ih ne pokriva. Pored toga i nakon njih bi na detetovom licu ostali ožiljci.

 

Kerol je za Lunu rekla da je "čudesna beba" jer je dugo pokušavala da ostane u drugom stanju. Međutim, sada je morala da nađe rešenje kako bi njena ćerka imala normalan život.

- Otišla sam u Boston, Čikago i Njujork pokušavajući da nađem rešenje za nju - rekla je Kerol.

Jednog dana je jedan ruski lekar video Lunu preko interneta i stupio u vezu sa Kerol. Pokazao joj je rezultate operacija svojih prethodnih pacijenata i Kerol i Tijago su na kraju odlučili da odu u Rusiju sa Lunom na mnogo manje agresivne procedure i osam operacija umesto čak 80 koliko bi ih imala u SAD.

*FOTO: PROFIMEDIA

Luna je već podvrgnuta prvoj operaciji, za koju je rečeno da je bila uspešna.

Ipak, kerol se i dalje suočava sa užasnim komentarima upućenim Luni.

 

Neko joj je preko Instagrama napisao da je Luna užasna i da bi najbolje bilo da je ubiju.

- Za mene je Instagram bio i dobar i loš istovremeno. Ponekad bih se zbog njega osećala bolje, ali bih nekad i plakala po ceo dan - rekla je ona.

Kako zbog boljeg života za svoju ćerku, tako i zbog opasnosti da joj se razvije karcinom ako mladež ne bude uklonjen, Kerol je odlučila da uradi sve kako bi njena ćerka bila uspešno operisana.

(BalakansPress / Izvor: Kurir.rs)

Scroll to top