Devojčica Sofija Nakić (16) iz Aleksinca koja je bolovala od sarkoma vezivnog tkiva preminula je 15. novembra u grčkoj klinici, a njena smrt potresla je srpsku javnost koja se nadala da će se tinejdžerka vratiti u svoje rodno mesto zdrava.

PROČITAJTE: SOFIJIN NOVAC IDE DRUGOJ DECI Grčki lekar: Nisam mogao da pomognem da preživi, učiniću to sada

 

Ipak, njeno telo je već bilo izmučeno, i Sofija je izgubila najtežu bitku.

Od nje se potresnim rečima na svom Fejsbuk profilu oprostio njen otac Bojan Nakić.

Image result for "Moj anđeo je sada s anđelima": Sofijin otac se bolnim rečima oprostio od svoje princeze

*Sofija je bolovala od sarkoma vezivnog tkiva, Foto: Facebook/Sa Sofijom do pobede 710 na 3030

- Moj anđeo je sada sa anđelima. Budi dobra, princezo... Ljubi te otac - napisao je skrhan Bojan.

On je napisao komentar i podelio vest u kojoj admin grupe "Sa Sofijom do pobede" obaveštava javnost da je devojčica preminula. Pored tužnih vesti, objavljena je i pesma "Tiho noći moje zlato spava".

Podsetimo, Sofijino telo danas oko 16 sati iz Atine stiže u njen rodni Žitkovac, u porodičnu kuću njene majke Anite.

 

Sahrana će se, kako nam je rekla prijateljica Sofijinih roditelja, Maja Kostović, održati u sredu, 20. novembra u 13 časova na Žitkovačkom groblju. Tada će devojčicu na večni počinak ispratiti najbliži i svi koji su se, zajedno sa njom, borili da preživi.

Sofiji je, inače, takozvani dečji rak dijagnostikovan juna prošle godine. Od tada Sofija nije mogla normalno da jede i stalno je bila u jakim bolovima.

Bilo je veoma teško pronaći inostranu bolnicu koja će je operisati, jer se njeno zdravstveno stanje znatno pogoršalo. Ipak, jedna bolnica iz Grčke pristala je da leči devojčicu. U toj potrazi je Sofijinim roditeljima pomogla pevačica Jelena Karleuša koja je za Telegraf.rs izjavila da će sav novac od novogodišnjeg koncerta donirati za devojčicu.

Sofija je pre 6. novembra otputovala za Atinu gde je trebalo da se podvrgne operacijama i terapiji. Ipak, njeno telo, već oslabljeno, nije uspelo da se izbori sa opakom bolesti.

Porodica Sofije Nakić planira da odmah posle njene sahrane sav preostali novac koji je sakupljen za njeno lečenje prosledi na račun Fondacije "Budi human".

Ta novčana pomoć dobro će doći nekom drugom detetu koje se leči, a kako navodi Maja Kostović, i na privatnom računu devojčice ima novca.

(BalkansPress / Izvor: Telegraf.rs)

Scroll to top