BalkansPress

Dobro došli!

Profesor Branimir Nestorović, već mesecima kako traje epidemija virusa korona, nalazi se u žiži srpske javnosti.

Najpre su razlog tome bili njegovi stavovi o epidemiji i do tada nepoznatom virusu, ali i različitim aspektima borbe protiv virusa korona, a nakon toga, u kako stručnjaci kažu drugom piku prvog talasa epidemije, činjenica da se povukao iz medija i javnosti i prestao da gostuje u televizijskim emisijama, u kojima smo navikli da ga redovno gledamo.

Ipak, za sve vreme njegovog intenzivnog pojavljivanja ili nepojavljivanja, oglašavalo se mnogo ljudi koji su delili svoja iskustva sa profesorom Nestorovićem. Svi oni za njega imaju samo reči velike zahvalnosti zbog pomoći koju im je pružio u možda najtežim životnim trenucima.

PROČITAJTE: MINJA VEĆ STOJI, HODA I JEDE SAMA: Devojčica iz Kragujevca uspešno se oporavlja nakon terapije "zolgensmom"

 

Ispovest ove majke je samo jednja od njih:

- Nemam reči kojima bih zahvalila našem dragom profesoru Banetu. Dete mi je rođeno sa dijagnozom laringomalacia gravis (koja je dodatno izazvana oživljavanjem bebe, jer su nas dva dana mučili i nisu uradili odmah carski rez - da bi bio hitan, da nije mogao da bude hitniji, obe su nas gubili). Beba u petom danu pocinje zvučno da diše, uz svakodnevno pojačavanje. U porodilištu su nas zadržali 16 dana, kako bi "zataškali" i "umirili me", šalju nas kući sa otežanim, zvučnim disanjem. Beba povraća svaki obrok, da bi u 40-om danu hitnobila poslata na tercijalnu kliniku, tada je to bio Institut za majku i dete.

*Profesor Branimir Nestorović / Foto: Z. Jovanović

PROČITAJTE: Gde se u Srbiji nalaze kuće koje koštaju do 10.000 evra - za 4.500 evra 86 kvadrata i 20 ari placa?

- Rade bebi u 43 danu života bronhoskopiju, mere saturaciju, dodaju mleku energetski Fantomalt i šalju nas kući. Beba povraća svaki ili svaki drugi obrok, a pritom glasno disanje odzvanja čitavom kućom. U svakom trenutku je bila u riziku da joj se vrati sadržaj i uguši se, tako da sna nije bilo. Napredovala je jako slabo. Sa 5 meseci uspemo da dođemo do profesora Nestorovića koji biva šokiran jer su izložili bebu od 40 dana bronhoskopiji, snimak laringsa nisu uradili, anti-refluksno mleko nisu preporučili, koje postoji i koje je gusće, ne bi ga tako lako povratila, potpuno sulude stvari su radili.

 

- Profesor mi je u roku od 5 minuta dao savete i smernice, dok su me vodali svuda, neinformisani... tada je beba imala 5 meseci i 5 kg. Glavicu nije mogla da drži. Potpuno hipotonična. Od trenutka kada sam krenula sa profesorovim savetima,beba dobija 1kg mesečno, povrati ponekad, kada smo otišli na kontrolu profesor je bio zadovoljan, kako je dobijala na težini, snazi, jako čujno disanje se smanjivalo, postala je jaka i čvrsta beba. Sa 12 meseci imala je čak 13 kg. Ostao je problem sa isprobavanjem novih ukusa, ali to je posledica svega što se desavalo.

*Foto: Facebook

PROČITAJTE: SRBIJA DELI KUĆE, OVO SU USLOVI: Država daje ukupno 500 miliona dinara za oko 800 kuća!

- Moje dete danas ima 8 godina. Krupna, vedra, draga devojcica. Ne postoje reči niti način da zahvalim dragom profesoru Nestoroviću, osim da mu poželim samo sreću i zdravlje, jer je on to upravo podario i mom detetu i meni, kao majci, koja je gubila nadu da će se dete razviti kako bi trebalo. Takvu veličinu od čoveka srela nisam, sa toliko širokim znanjem, umećem sa ljudima, procenom istih....HVALA VAM, PROFESORE, DO NEBA. SPASILI STE ČITAVU NAŠU PORODICU. BOG NEKA VAS ČUVA. Ovo je danas moje zlato... - napisala je Ljiljana Barjaktarević na Fejsbuku.

Scroll to top