Zoe Ligon, poznatija kao Pipa Vaker je seksualni edukator koja je trenutno u fazi realizacije svoje ideje iz snova – da otvori sopsteni seksi- šop. Sada radi na sajtu za upoznavanje i zbližavanje ljudi.

Ovo je njena ispovest.

„Odmah ću da pređem na stvar i otvorim svoje karte: Spavala sam sa 99 ljudi, uglavnom muškarcima (pa, recimo da su 97 odsto bili muškarci).

Ok, čim sam ovo napisala momentalno sam pomislila na neki scenario ljubavne komedije devedesetih kada neka devojka ispriča da je spavala 99 muškaraca i do kraja filma se pojavi i taj jubilearni 100. Princ na belom konju za kog se ispostavi da je njena srodna duša.

Skoro sam negde pročitala istraživanje u kom je učestvovalo deset žena i nijedna od njih nije spavala sa više od 40 muškaraca. Kada sam tako nešto pročitala, nisam mogla a da se ne zapitam i naravno, ne izložim svoj ugao gledanja na te stvari.

Toliko postoji članaka na internetu u kojima se objšanjava da broj seksualnih partnera zapravo uopšte nije važan. I, da, lično verujem u to da i jeste svejedno da li ste spavali sa 0 ili sa milion ljudi, sve dok ste vodili računa o tome da seks bude bezbedan.

 

 

Ipak, mnogi se očigledno ne bi složili sa mnom.

Zašto? Zato što se naše društvo kroz istoriju upravo borilo i propagiralo do braka.

Promiskuitetni mušakrci se tolerišu, njihova uloga je apsolutno društveno prihvaćena, dok se žene sa istom reputacijom smatraju kurvama.

Da li žalim zbog broja mojih seksualnih partnera? Ne, nimalo.

Mnogi moji partneri bili su zapravo deo šeme za jednu noć, pogotovo u razdoblju od 19. do 21. godine.

Kako sam seksualno aktivna osam godina, ispostavlja se da sam imala malo više od 12 partnera godišnje, odnosno jednog partnera mesečno. Nikada nisam bila osoba za duge veze, mada sam sigurna da se to može zaključiti i po „mom broju”.

Pa, čemu onda taj broj?

Ne znam, ja volim da ih pamtim i nakon nekog vremena prizivam svoje seksi uspomene. Zaista ne želim da ikoga zaboravim, ikada. Čak i one najgore.

Kada pišem seksualno-edukativne članke, često me u komenatrima vređaju nazivajući me „kurvom” ili mi daju „dobronamerne” savete kako bi trebalo da posetim psihijatra.

Ne ljudi, ne. Jednostavno volim da imam seks.

U skladu sa tim, redovno posećujem ginekologa, radim testove i naravno imam samo siguran seks. Sa kondomom.

Da li sam nimfomanka? Ne.

Prosto, ono što je nekome normalno, drugi će okarakterisati kao nenormalno. Nimfomanija je zapravo dijagnoza. Posećujem terapeute čitavog života i nikada mi niko od njih nije ukazao da „imama takav problem”. Ko zna, možda sam samo imala sreće, pa birala one pametne.

Koristim li seksualne igračke? Da, naravno i takođe se samozadovoljavam, ali to je sve ok, ako se vi tako osećate.

Da li sam „bolesna”? Pa, iskreno, jesam imala gonoreju jednom, ali tako nešto možete da dobijete i an drugi način, ne isključivo seksualnim putem i penetracijom. Osim toga, nikada, ništa.

Hoću da vam kažem da bi trebalo da budete ponosni na svoj „broj”, koji god bio. Čak iako ne znate koji je. Zapravo i nije važan.

I da, spremna sam za tebe broju 100!

 

(Izvor: Zena.Blic.rs)

Scroll to top