Legenda narodne muzike Predrag Cune Gojković (83) polako se oporavlja od šloga, koji je imao pre skoro dve godine.

Muzičara smo sreli na dodeli nagrada u Udruženju kompozitora, a iako se otežano kreće uz pomoć štapa i usporeno govori, nije izgubio volju za životom i smisao za humor.

Sreća u nesreći

- Dobro sam. Napustio me je glas malo, ali ne i optimizam. Hodam i još mogu da komuniciram sa ljudima. Nakon tog moždanog udara imao sam na neki način sreće u nesreći - priča Gojković.

Muzičaru najteže pada što nema priliku da se druži sa ljudima.
- Moj život je danas jednoličan. Samo krevet, toalet i sto za doručak, ručak i večeru. Ne mogu da šetam, a trebalo bi samo malo više da vežbam - iskren je bard narodne pesme.

 

 

O Cunetu brine supruga Leposava i ćerke Katarina i Nataša, ali čuje se s mnogim kolegama.
- Najviše me neguju supruga i ćerka Katarina. Nataša je i dalje u Americi i može da dođe samo jednom godišnje - tužno će Gojković.

Od pre nekoliko dana Cune ima u svojoj bogatoj vitrini i još jedno priznanje za životno delo.

Želja u Novoj godini

- Dobio sam od moje matične kuće PGP nagradu Zlatni mikrofon. Ko će se setiti svih tih priznanja koje su mi dodelili. Nagradu za životno delo treba uručiti posthumno i ne treba umetniku još za života praviti nekrologiju - poručuje Cune.

Na kraju kratkog razgovora zamolili smo ga da nam kaže svoju novogodišnju želju.
- Želim svima prvo zdravlje, sreću i duševni mir - Cune.

Nagrada za životno delo... Cune Gojković

*Nagrada za životno delo... Cune Gojković

 

Biografija legendarni pevač ima bogat život i karijeru
AKADEMIJU ZAMENIO MIKROFONOM

Predrag Cune Gojković rođen je 6. novembra 1932. godine u Kragujevcu. Nadimak Cune je dobio po majčinom dozivanju: „Odi da te majka cune (ljubi).“ Kad je imao četiri godine, s roditeljima Jovanom i Radmilom i trinaest meseci mlađom sestrom Ankom doselio se u Beograd. Završio je Osmu mušku gimnaziju, gde se družio s Batom Živojinovićem i Batom Stojkovićem. Upisao je Trgovačku akademiju, koju nije završio zbog pevanja.

Sa trideset godina se oženio Leposavom, s kojom ima dve ćerke, Natašu i Katarinu, poznatu beogradsku glumicu. U početku karijere bio je poznat po izvođenju meksikanskih pesama, a zatim zabavnih i narodnih pesama. Pored toga, igrao je epizodne uloge u nekoliko serija i filmova. Gramofonska ploča s pesmom „Kafu mi, draga, ispeci“ iz 1962. godine dostigla je zlatan tiraž od 50.000 primeraka. Njegovi hitovi su: „Aj čija frula“, „Ljubav mi srce mori“, „Oprostite, drugovi svirači“, „Dunave, moje more“, „Zapevajte pesme stare“, „Janičar“...

 

(Kurir.rs)

Scroll to top