Sandra je obična majka dvoje dece iz Madrida, a na putu je čekala i treće. Ona je sve vreme provodila sa svojom decom, menjala im pelene, igrala se sa njima i kao i svaka druga majka ljubila ih u usta. Međutim, nije mogla ni da pretpostavi kako će to uticati na njenu nerođenu bebu.

Sandra je radila do poslednjeg dana trudnoće i porođaj je prošao kako treba. Rodila je malog Gonsalesa koji je delovao potpuno zdravo i normalno.  Međutim, dva dana nakon porođaja, kada su se spremali da izađu iz bolnice, lekari su joj rekli da moraju da urade još neke testove zato što njen tek rođeni sin ima mikrocefaliju i petehije na licu.

Sandra je prihvatila ono što im se desilo

Sandra je bila u šoku kada je čula dijagnozu. Gonzalo je imao cerebralnu paralizu. U početku se nije znao uzrok, ali se kasnije ispostavilo da je uzrok to što je Sandra bila prehlađena prvih meseci trudnoće i da je u pitanju bio citomegalovirus. Bila je slomljena kad su joj lekari rekli da njeno dete možda nikad neće moći da je prepozna, da samostalno jede i priča.

Dugo je plakala i tugovala, ali je jednoj jutra odlučila da se bori za svoje dete. Pedijatar iz bolnice La Paz u Madridu joj je objasnio da će mali Gonsalo napredovati, ukoliko ona bude radila sa njim.

 

  

Gonzalo je sada dete koje ne samo da prepoznaje svoje roditelje nego se i smeje i raduje. Sandra je zadovoljna svakim korakom koji on napravi. Sada može da podigne ruku, što je za nju čudesno.

Ona sada želi da upozori druge majke. Polovina trudnica je inficirana virusom pre nego što zatrudne, pa su šanse da se opet inficiraju minimalne. Problem nastaje kada se žena zarazi virusom tokom prvih meseci trudnoće.

Sandra je radila do poslednjeg dana trudnoće i porođaj je prošao kako treba

Ovaj "virus velikog brata" prenosi se kontaktom s decom, pa je od ključnog značaja da perete ruke nakon menjanja pelena, brisanja noseva ili skupljanja igračaka. U apotekama možete kupiti odličan dezinfekcioni sapun sličan onome koji se koristi u bolnicama. Bitno je da decu ne ljubite u usta, da ne delite hranu, čaše, šolje, višljuške i bilo koji drugi pribor.

(Izvor: SrbijaDanas.com / Foto: ILyke.com)

Scroll to top