Da nikada nije kasno za porodicu, najbolje svedoči životna priča glumice Ljiljane Jakšić Salvete. Ona je u 52. godini prvi put postala majka, a još veću hrabrost je pokazala odlučivši se na taj korak sama, bez partnera. Ona ima ćerkicu Dariju koja će u novembru napuniti godinu dana.

- Život vam se zaista potpuno izmeni kad vam u njega ušeta jedno malo biće. Tako majušno, toplo, preslatko, nesvesno sveta oko sebe, upućeno samo na vas. Potpuno vam pobrka prioritete i poređa ih po svome a na vašu veliku radost i zadovoljstvo. Tako sam postala Mama Ljiljana Jakšić - kaže glumica koju svi poznaju po nadimku Salveta.

Kaže da je ćerkica maltene začas od bebice teške 3.450 grama postala devojčurak. Kao i sve mame u prvim bebinim godinama, sada se malo muče sa nicanjem zubića.

 

 

Na pitanje da li Darija liči na nju, kaže da se tu već vide sličnosti, ali i da je detence već pokazalo da je pre svega “svoje“.

- Dovijam se da pored prihvatanja, podrške i tolerancije stekne poverenje u mene. Ume ona već da zaobiđe ono što mama ne odobrava, ali učim je da se lakše izbori sa svojom nestrpljivošću i sa sitnim zabranama koje joj idu u korist. Nimalo jednostavno, ali ovo je nešto najlepše što mi se dešava u životu, srećna sam i ponosna na sebe što sam pred takvim zadatkom.

Ljiljana kaže da joj je jutro najlepši deo dana uz njenu Dariju koje provode u igri.

Podrška

- Ponosna sam na sestru, svoje prijatelje i komšije koji su priskočili da pomognu: Gordana i Momčilo, Natalija, Bosa i Vesna, Rada i Biljana, Neca i Olja... Inače, snimila sam pesmu posvećenu Dariji sa svojim dragim prijateljima Natalijom Preočanin Samardžić i Branislavom Samardžićem. Naslov je “Milo sunce majke svoje”.

(Izvor: zena.blic.rs)

 

Scroll to top