BalkansPress

Dobro došli!

Mejson Vels (19) preživeo je tri teroristička napada za manje od tri godine. Ovaj mladi američki mormon juče je povređen na aerodromu u Briselu, prošle godine je bio u Parizu kada je došlo do masakra, a 2013. godine je bio stotinak metara udaljen od bombe koja je odnela tri života na maratonu u Bostonu.

 

 

"Ovo je treći teroristički napad koji je preživeo. Ovo je treći put da se našao u blizini bombe", priča Mejsonov otac Čed. On se zajedno sa sinom našao svega stotinak metara od linije za finiš bostonkog maratona 2013. godine, na kojoj su u razmaku od par sekundi eksplodirale dve bombe. Tada je poginulo troje ljudi, uključujući i osmogodišnjeg dečaka, a povređeno ih je 183.

Mejson nije povređen, ali je osetio udarac i uzdrman je kada je došlo do eksplozije. Dve godine kasnije, našao se usred Pariza kada je došlo do jednog od najgorih terorističkih napada u istoriji Evrope. Poginulo je najmanje 130 ljudi. Mejson je prošao bez povreda, ali je bio jako potrešen onim što je video.

Napad u Briselu

*Napad u Briselu, Foto: Tanjug/AP

Ovaj momak je nedavno sa još trojicom mormona stigao u Brisel na misionarski pohod, i nikome nije bilo ni na krajk pameti da će ponovo preživeti pravi horor. Našao se nedaleko od mesta na kom se bombaš razneo, i završio je sa opekotinama i povredama od šrapnela i eksera koji su se nalazili u bombi. Povređena mu je Ahilova tetiva i ima opekotine drugog i trećeg stepena po licu i rukama. Nije životno ugrožen i trenutno je u bolnici, ali roditelji i dalje strepe.

 

"Rekao nam je da je bio veoma blizu eksplozije i da je zbog toga zadobio opekotine. Božji je dar što je živ!", kaže otac, dok majka Kimberli dodaje dja su mu uvek govorili da bude jako pažljiv kada putue.

Bombaši iz Brisela

*Bombaši iz Brisela, Foto: Twitter

Mejson je jedan od preko 150 ljudi koji su povređeni juče u nizu napada u glavnom gradu Belgije. Među njima su i dvojica turista iz Srbije. Policija traga za jednim od bombaša, za kog se veruje da je napustio aerodrom svega par sekudni pre eksplozije.

Pored aerodroma, islamisti su napali i metro i ubili najmanje 20 ljudi.

 

(24sata.rs)

Scroll to top