BalkansPress

Dobro došli!

Kada je Slobodan Milošević umro, njegov unuk Marko Milošević imao je svega sedam godina. Deset godina kasnije Marko (17) rešio je da u svom prvom razgovoru za medije otkrije zašto ne želi da ulazi u politku, kako je izgledalo odrastanje kao Marko Milošević i zašto će njegov deda za njega uvek biti heroj.

 

 

On za “Kurir” kaže da mu je prva asocijacija na pomen Slobodana Miloševića – veličina.

– Niko drugi nije tako veliki kao on. On je moj heroj – naglašava Milošević mlađi. Na opasku da se mnogi ne bi složili sa njim Marko kaže:

Foto: Tanjug / Zoran Žestić

– Sve vreme sam znao kako jeste. Malo njih je znalo pravu istinu. Drago mi je što danas sve više njih uviđa koliko je moj deda bio veliki i koliko su pogrešili.

On je uvren da je njegov deda do smrti bio dosledan svojim idejama, maksimalno posvećen porodici i neko ko je iskreno voleo svoju zemlju.

Miloševićev unuk dobro se seća jednog od najtežih trenutaka za svoju porodicu.

Foto: Tanjug / Zoran Žestić

– Bio sam veoma mali kada je deda umro, ali se sećam tog dana. Igrao sam se u kući i prvo mi nisu rekli šta se dogodilo, nego su mi saopštili da se deda mnogo razboleo. Onda sam sa mamom otišao u Moskvu kod tate. Tamo sam saznao šta se desilo i pamtim kako smo odande gledali prenos sahrane. Mnogo je bilo teško što nismo mogli da budemo tamo. Danas mi je žao što se najčešće sećam njegovog lika, a ne nekog razgovora ili saveta koji mi je dao. Bio sam suviše mali da bih upamtio. Imamo neke zajedničke fotorgafije, ali sam o njemu mnogo čuo od moje porodice, pre svega mame, s kojom često razgovaram o njemu – ispričao je Marko.

 

Marko planira da upiše Pravni fakultet, a na pitanje da li planira da se nekada u životu bavi politikom, kaže:

– U ovom trenutku ne razmišljam o tome. Politika je nešto što je meni i mojoj porodici nanela mnogo zla. Ipak, kad napunim 18 godina, razmišljam da se simbolično učlanim u SPS, partiju koju je moj deda osnovao.

Foto: Wikimedia/SSGT Lance Cheung, USAF

On je otkrio i kao je došlo do toga da se pojavi na mitingu SPS.

– U dogovoru s mamom odlučio sam da odem na miting i podržim partiju koju je osnovao moj deda – rekao je Marko, a njegova majka Milica Gajić je dodala da su oboje otišli na prijateljski poziv Ivice Dačića.

Iako živi u Požarevcu s mamom, Marko kaže da svaki raspust provodi u Moskvi kod oca i njegove porodice, a redovno posećuje i baku Mirjanu, koja takođe živi u ruskoj prestonici.

– Po tati imam sestru Mariju (10). Odlično se slažemo i brinem o njoj kao pravi veliki brat. S tatom imam dobre odnose i s njim razgovaram o svemu – objasnio je Marko junior.

 

(Izvor: Telegraf.rs / Foto: Tanjug, Zoran Žestić)

Scroll to top