Dali su mi alkohol da pijem. Kad su videli da sam pijana, počeli su da me diraju. Onda su mi to uradili, navalili su na mene, sva petorica. Ne sećam se svih detalja jer pre te večeri nikada nisam pila, bila sam ošamućena. Od tada skoro da i ne spavam, duša će mi izgoreti. Samo plačem, rekla nam je S. P. (28), devojka zaostala u razvoju, koju su u utorak petorica muškaraca obljubila u jednoj kući u novopazarskom Romskom naselju.

Ona kaže da nasilnike nikada nije videla pre toga. Na dan kad je doživela stravičnu torturu bila je kod prijateljice svoje pokojne majke u Romskom naselju. Kad je krenula kući, naivno je prihvatila poziv tamošnjih meštana da im se pridruži na navodnoj rođendanskoj proslavi.

 

- Sreli su me nasred ulice i pozvali me da idem na rođendan. Ja sam prihvatila. Ne znam ni sama zašto. Oni su pili alkohol, a onda su i meni sipali piće. Ne znam šta sam pila, bilo je nekoliko pića. Onda su navalili na mene. Svi. Tek kada je sve prošlo, shvatila sam šta su mi uradili. Nisam znala za sebe. Kad sam pošla kući jedva sam hodala, sve me je bolelo - priča ona.

Uhapšeni nasilnici su posle stravičnog seksualnog iživljavanja pozvali taksi, ubacili izmučenu devojku u auto i vozaču rekli da je odveze do naselja Deževski puti, u kojem S. P. živi. Kada je stigla kući, sestra i komšinica su videle da je pijana.

Nasilnicima određen pritvor - Novopazarska policija uhapsila je braću H. M. (46) i S. M. (44) i njihove komšije H. B. (29), I. A. (21) i D. E. (18) zbog obljube nad nemoćnim licem. Zamenik višeg javnog tužioca Rade Filimonović kazao nam je da je uhapšenima produžen pritvor do 30 dana.
- Oni su negirali da su obljubili devojku. Istraga je još u toku, čekamo rezultate veštačenja DNK tragova koji su pronađeni u kući - rekao je Filimonović.

- Nisam smela da im kažem šta mi se dogodilo. Zaspala sam, tek sutradan mi je komšinica videla modrice po vratu. Onda sam im sve ispričala. Skinula sam se i videle su modrice po celom mom telu. Otišla sam u policiju i prijavila ih - navodi ova devojka.

Život joj je, kaže, uništen i ne zna kako će nastaviti dalje.

 

- Kako da preživim sve ovo? Nemojte me slikati, molim vas, ne želim da me ljudi vide -plačući je molila.

Inače, S. P. živi sa mlađim bratom, otac joj je davno preminuo, a majku je izgubila pre četiri meseca. Sestra joj radi u Švajcarskoj, odakle joj šalje novac, a povremeno dolazi u Srbiju, gde je i sad. Centar za socijalni rad je još ranije reagovao, pa je S. P. i njenom bratu odredio tetku za staratelja.

Komšinica kaže da je S. P. zlatna devojka.

- Svi u naselju joj pomažemo koliko možemo. Tetka joj je staratelj i ona im pomaže, donosi im hranu, sređuje im kuću. Svi smo bili u šoku te noći kada smo je videli pijanu i izmučenu. Jedva je stajala na nogama, klatila se ispred kuće - ispričala je komšinica. A. G.

(Informer)

Scroll to top