VRANJE - Više nikad neću biti u kontaktu s Nenadom. Plašim ga se i pogrešila sam što sam odgovarala na pozive i viđala se s čovekom koji je 24 godine stariji od mene, ispričala je trinaestogodišnja učenica iz Vranja svojoj majci Verici Stanisavljević (43).

Devojčicu je mesecima proganjao Nenad Stevanović (37) iz Krive Feje, koji je uhapšen nakon obljavljene fotografije na kojoj ljubi ovu učenicu sedmog razreda, ispred njene škole „Radoje Domanović“ iz Vranja. Nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju, Stevanoviću je određen pritvor do 30 dana.

 

Oženiću se njome kad-tad

Verica objašnjava da joj je ćerka, koja je bila mnogo uplašena, ispričala kako joj je Nenad govorio da će joj kupiti sve što joj treba od garderobe - patike, mobilni telefon...
- Ona mu je rekla da ima sve, da joj ništa ne treba. Bio je uporan u zavođenju i nije odustajao, a moje dete mu je govorilo da će zbog svega da „zaglavi u zatvoru“, da je mnogo stariji od nje i da je ona još uvek dete. Na sve to on je odgovarao: „Ma briga me.“ Pominjao je i roditelje: „Briga me za policiju i za tvoje.“ Pretio je da će nas prebiti jer niko ne može da ga odvoji od nje. Čak je rekao da i ako završi u zatvoru, kad bude izašao, oni će opet biti zajedno i nastaviće vezu. I Fejsbuk je koristio da joj se približi. Slao joj je poruke da je najlepša - kaže Verica.

Prema njenim rečima, Nenad je njenoj ćerki obećavao i brak kad bude napunila 18 godina.
- Priznala nam je da joj se ne sviđa uopšte jer je mnogo stariji. On je, međutim, pretio i govorio da „ne može niko da ih odvoji, da su njeni roditelji prokleti, da mu policija ne može ništa i ako se bude oženio njom i posle osmog razreda“. Govorila mu je da to ne radi, na šta je spremno odgovarao: „Odležaću u zatvoru, baš me briga što ću i posao da izgubim, ali ja i ti ćemo ponovo biti zajedno.“ Kada mu ne bi odgovorila na poruke, on bi dolazio u školu - priča Verica.

 

Devojčica kreće u školu

- I drugarice su joj govorile: „Ostavi ga, može svašta da ti uradi, šta ćeš ti posle. Teši nas to što nam ćerka uporno govori da se ne brinemo, da on sigurno više neće da se pojavi ispred škole, da će policija da ga prati - priča Verica, navodeći da prošle nedelje njena ćerka nije išla u školu, ali da će danas da krene.

 

Ogorčena majka
UMESTO NA VEŠALIMA, BIO JE NA SLOBODI

Verica Stanisavljević kaže da posle svega što je preživela s ćerkom, Stevanović treba da dobije drastičnu kaznu.
- Ponoviću još jednom: da sam ja zakon, ja bih ga odmah na vešala! Pa ona je još samo dete, ovo je strašno! Šta vredi, prijavljivali smo ga ranije, ali tužilaštvo nije pokrenulo krivični postupak protiv tog monstruma - priča ogorčena majka Verica.

(Kurir.rs)

Scroll to top