Sve farmaceutske kompanije koje su ušle u trku za proizvodnju vakcine protiv virusa korona, prave ih tako da su "nosači" cepiva bezazleni adenovirusi u koje je ugrađeno parče RNK virusa korona koji je trenutno u cirkulaciji( SARS-CoV-2) a koji je zadužen za stvaranje antitela, kaže virusolog Ana Gligić.

Read more...

Ruska vakcina protiv kovida „Sputnjik V“ ne sadrži komponente koje se koriste za mikročipovanje ljudi. Tehnologija uvođenja čipova kroz vakcinu trenutno ne postoji, izjavio je jedan od organizatora kliničkih ispitivanja vakcine „Sputnjik V“, direktor Instituta za transplantacionu medicinu i biotehnologiju univerziteta „Sečin“ Vadim Tarasov.

Read more...

Reditelj Emir Kusturica objavio je autorski tekst u kom opisuje trenutke koje je proveo sa Dijegom Maradonom i otkriva šta je legendarni argentinski fudbaler poručio bratu Bila Klintona koji se jednom prilikom obreo u Buenos Ajresu.

Read more...

Ponekad i u poljupcima preterujemo. Hrišćani su se oduvek celivali, mi imamo te pozdrave poljupcima, ali i tu treba naći neku meru, ne treba preterivati – rekao je u nedavnom intervjuu za TV „Hram“ vladika Grigorije.

Read more...

Publicista i istoričar, prof. dr Srđa Trifković upozorio je da Srbija od nove administracije medijski projektovanog predsednika SAD Džoa Bajdena ne može očekivati ništa dobro.

Read more...

Za godinu dana u svetu je kovidom-19 zaraženo 60 miliona ljudi. Više od milion i 300.000 je preminulo, a stručnjaci još nisu pronašli lek za ovaj tip korona virusa. Inače, prvi je otkriven 1965. godine.

Read more...

Trebaju nam tri čoveka koja će kazati — grizemo! I proizvodićemo vakcinu. Ako tri čoveka od reči kažu da će to uraditi, a da iza njih stoji država, da im pomogne, onda će tako i biti. Tri čoveka nađite, podignite Torlak u nebesa, poručuje za Sputnjik naš čuveni virusolog Ana Gligić.

Read more...
Scroll to top