BalkansPress

Dobro došli!

Ponos je kad se nebo dograbi za Prokletije, zastane da se odmori i nagleda Božije milosti.

Read more...

"Napisao sam ono što drugi neće da kažu, jer svako ko ulazi u moju ambulantu mora imati potvrdu da nije zaražen koronavirusom. Moja dužnost kao lekara je da zaštitim pacijente, svoje kolege i sebe", priča za Nova.rs oftalmolog dr Dragan Martinović, načelnik Službe za očne bolesti u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici. Njegovo obaveštenje na ulazu u ambulantu postalo je predmet rasprave antivaksera u Srbiji, ali i primer kako treba da se ponaša svaki pravi lekar.

Read more...

Ako je verovati fotografiji koja kruži društvenim mrežama, jedan lekar iz Sremske Mitrovice je na ulazu u kliniku za očne bolesti napisao da neće pregledati pacijente koji nemaju dokaz da su negativni na koronu ili da su vakcinisani da bi zaštitio zdravlje svih u bolnici i ironično dodao da oni koji odbijaju vakcinu verovatno znaju sve, pa i oftalmologiju.

Read more...

Legendarni odbojkaš objasnio kako živi bez medijskog haosa, izvan politike i da mu je glava mirna.

Read more...

Vedrana Rudan, hrvatska kolumnistkinja i spisateljica, objavila je novu kolumnu pod naslovom "Dobro jutro Hrvatska", u kojoj se bavi slučajem veroučitelja iz Zagreba koji uči đake da je "Srbima tokom akcije 'Oluja' trebalo nabiti glave na kolac duž puteva"...

Read more...

Bivši hrvatski amdiral Davor Domazet Lošo u jednom podkastu na Youtub komentarisao je dešavanje na dan ustoličenja na Cetinju, i tom prilikom Srbe uporedio sa psima.

Read more...

Virusolog Milanko Šekler za N1 kaže da sa dosadašnjim odzivom na vakcinaciju od 50 odsto u Srbiji i nisu mogli da se očekuju bolji podaci od trenutnih o broju zaraženih i preminulih od koronavirusa. On ističe da mu ne laska to što je davno predvideo da će u septembru broj obolelih biti oko 4.000, ali da sada očekuje da će taj broj biti i mnogo veći. Šekler, rezigniran zbog slabog odziva na vakcinaciju kaže da predlaže i da nevakcinisani zdravstveni radnici dobiju kovid bolnicu i da tamo leče nevakcinisane građane "jer su oni njihov produkt".

Read more...
Scroll to top