BalkansPress

Dobro došli!

Ne mogu da počnem sa „Drage žene“, jer mi niste drage. Vi, koje osnovnu nekulturu i nevaspitanje rasipate svuda za sobom, a javni WC vam dođe kao bunker u koji sahranjujete sve svoje prljave tajne.

Zamišljam slikovito neku od aljkavuša kako se u svojoj kući penje na WC šolju, a onda shvatam da to verovatno ne ide jer ne šeta po kući s cipelama na nogama, one joj verovatno daju stabilnost dok piški na poslu. U čarapama daska joj je klizava, ne preuzima ona toliki rizik ko moja prababa, za koju su mi onomad pričali kako se prilično debeljucka popela na šolju, puče šolja, ona padne i iskasapi se.

Na stranu što je slomila i kuk, pa su joj posle svi bili krivi i bogoradila je doživotno iz kreveta. Eto, tako možete da prođete – kao moja prababa od koje su se svi plašili i nisu je mnogo voleli. Jer ja ne znam kojim normalnim jezikom može da vam se objasni da se na šolju ne penje. Znači – može da pukne i osveti vam se.

Gadno mi je i što pišem o ovome, jer moram da prizovem u pamćenje sve grozomorne prizore iz ženskih toaleta čiji sam svedok bila.

Pod dva: Četku za šolju su verovatno patentirali kad i klozetski uređaj sa ispiranjem 1596. Od XVI veka ona se dakle koristi za brisanje unutrašnjosti šolje. Koji je tačno razlog što je ne uzimate u ruke? Gadno vam? Ma zaista? Meni je isto prilično gadno kad zaboravite da pustite vodu, povraća mi se zapravo. Znači korak broj dva – pusti vodu i uzimaj četku u ruke.

Tri – pričale mi neke tetkice jadne koje svaki dan otpušavaju klonju i kače onaj znak „NE RADI“, šta sve nalaze kad otpušavaju. Najlon čarape, gaće, uloške,…sve to bacate u šolju? Ne kapiram, jako sam glupa i radije bih da me proglase za tipičan primer osobe koja iz Frojdove anusne faze nije prešla u falusnu, pa mi je eto ta pedanterija jako važna. Sve ok, samo da vam kažem – kad sledeći put sasvim iznenada na poslu, u kafiću, sastanku poželite da se oslobodite gaća i napokon počnete da živite rasterećeno, oslobođeno – rukom krenite ka kanti. To ima i u najgrđoj usputnoj kafani na Ibarskoj. Kanta – termin demode.

Četiri – nedrage žene, sve mi imamo menstruaciju. Muka je kad radiš, pa svakih par sati trčiš u WC da promeniš „postavu“ i proveriš da li je sve u redu. Kada čučnete nad tu šolju da piškite, završite, obučete se, okrenite se još jednom za sobom pre nego što izađete i ostavite krvav trag iza sebe. Vi niste glavna junakinja filma „Keri“ iz 1976. Mnogo ste gadne, MNOGO! Pitam se kako vam izgleda kuća…

Ako vas već mame i tate nisu naučile dok je bilo vreme, a ne postoji kurs „Kako bogougodno koristiti klonju“, nadam se da čitate ovo i da vas je sramota bar malo. Bar toliko da nikada više ne izgovorite rečenicu koju sam čula toliko puta, a odnosi se na tetkice – Pa to joj je posao!? Ko vam je to rekao? Zaista mislite da u životu postoji osoba koja je plaćena da ide za vama i čistiti vaša govna? Sram vas bilo.

(Izvor: Dnevne.rs / Ivana Stojanov, Noizz.rs)

Scroll to top