Poslednjih dana na društvenim mrežama mogu se pronaći brojni negativni komentari na račun izgleda Ane Nikolić koja je nedavno rodila prvo dete reperu Stefanu Đuriću Rasti. Ovo vređanje žena pogodilo je spisateljicu i voditeljku Vesnu Dedić koja se svim hejterima obratila u vidu otvorenog pisma:

 

PISMO MAJMUNU

"Umesto da uzmeš da pročitaš knjigu koju je neka od njih napisala ili odeš u pozorište da je vidiš kako glumi ti pišeš po portalima komentare prepune govora mržnje. Znaš, trebalo bi da bude kažnjivo kada se rugaš damama koje ne poznaješ i nazivaš ih odvratnim feministkinjama, alkoholičarkama, kurvama, glupačama koje treba linčovati ili bar silovati.

poznatu pevačicu čiju je fotografiju posle porođaja suprug postavio na instagram nazvao debelom nakazom, odvratnom kučkom koja treba da se iseli iz zemlje koliko je ružna! Majmune, ti njene pesme možeš da ne voliš i da pišeš detaljno zbog čega ti se ne sviđaju, ali ona je u trenutku kada je rodila dete svom suprugu najlepša. Ti više voliš da gledaš slike našminkanih porodilja umesto majke kojoj se vide na licu tragovi bola?

Foto: M. Ilić / RAS Srbija

Ti, kao prosečan majmun sigurno znaš iz istorije imena dobro udatih Srpkinja, imena snajki Obrenovića i Karađorđevića, Titovih ljubavnica i žena, kao i starleta koje se kite imenima aktuelnih političara.Ti ne znaš niti te se tiče ko je Jelisaveta Načić, Danica Tomić, Marija Magazinović, Draga Ljočić, Ksenija Atanasijević…/uzgred bile su neopisivo lepe/pa pljuješ sve žene koje su se usudile da karijeru i ime naprave sopstvenim učenjem, trudom, snagom volje i talentom.

 

Ja razumem da ti voliš da čitaš novine u kojima je sve crno, da za tebe sve što se desi ne valja i da imaš razlog koji te tera da svačiji uspeh izvrgneš sumnji, a svačiju pobedu podsmehu. Ti, kao prosečan majmun sigurno i ne čitaš tekstove već ti naslov i slika služe da iskoristiš mogućnost da kukavički, pod lažnim imenom i bez ikakvih posledica određuješ meru svačijeg uspeha.A tvoj uspeh je što imaš kome da se rugaš do mile volje, a nećeš popiti ni šamarčinu?

Foto: Promo

I zato što verujem da je najbolja taktika protiv svih majmuna da ga udariš po džepu. Predlažem da se svaki komentar ispod teksta na portalu o bilo kojoj ženi koja ima svoju profesiju na koju plaća porez naplaćuje jedan dinar ako sadrži govor mržnje. Ceo prihod da se uplati za pomoć deci koju je neki majmun napravio i zaboravio da postoje.

Ali plati porez na mržnju ili bar budi muško i stani ispred brata, oca, majke, kćerke, sina ili muža one kojoj se rugaš da te bar pljunu… pa ti meni da pišeš kakav je osećaj, čak i kada nema svedoka takve uvrede. Majmune… - napisala je Vesna u svom blogu.

(Izvor: VesnaDedic.rs)

Scroll to top