BalkansPress

Dobro došli!

Čitave generacije dece u Srbiji narednih decenija rađaće se sa teškim deformitetima zbog osiromašenog uranijuma iz NATO bombi, tvrdi poznati nemački psiholog dr Rudolf Henzel!

Ovaj ugledni naučnik sa univerziteta u gradu Lindau jedan je od mnogobrojnih stranih stručnjaka koji podržava inicijativu srpskih kolega da se NATO tuži zbog zločina koji je počinio tokom bombardovanja 1999. godine. 

 

Strašan zločin

Henzel u pismu kojim se pridružuje ovoj inicijativi kaže da je NATO svesno i voljno počinio genocid u Srbiji i da se preko toga ne može tek tako preći.

"Prošlo je više od decenije i po od agresije koju su protivno međunarodnom pravu započele NATO snage, koristeći visokotoksične i radioaktivne uranijumske projektile, a posledice se još osećaju. U Srbiji su u ekspanziji agresivna kancerogena oboljenja, kako među mladima, tako i među starima, i poprimaju razmere epidemije. Ljudske patnje su neopisive i neizmerne. Zahvaćena je cela Srbija, a posebno je pogođen njen jug, Kosovo i Metohija. Zemlja je potpuno zatrovana. Usled oštećenja genetskog materijala, postoji realna opasnost da se iz generacije u generaciju rađaju deca sa teškim deformitetima", piše Henzel, podržavajući osnivanje Koordinacionog tela koje bi utvrdilo posledice NATO bombardovanja u Srbiji.

Zoran Sinko

On kaže da narod u Srbiji ima pravo da sazna istinu o strašnom zločinu koji mu je učinjen 1999. godine.

"NATO je u Srbiji, osim projektila sa osiromašenim uranijumom koji sadrže i visokotoksičan plutonijum, upotrebio i druge eksplozivne materije i raketna goriva. Bacana su i određena hemijska jedinjenja koja prilikom eksplozije oslobađaju otrovne materije. Svi ovi otrovi uzrokuju kancerogena oboljenja, a stopa obolelih od malignih bolesti u Srbiji se povećava iz godine u godinu. Takođe, raste broj novorođenčadi sa deformitetima, kao i broj dece obolele od leukemije.

 

Zato je moralna obaveza svih koji su se susretali sa ovim problemom - lekara, naučnika, novinara, kontaminacijom pogođenih oficira, vojnika i građana - da stanu uz svoje građane i iznesu im istinu", piše Henzel.

Otkriti istinu

Prema njegovim rečima, mnogi su u proteklih 18 godina pokušali da sakriju istinu i upravo zbog toga podržava inicijativu grupe srpskih naučnika da se ona konačno otkrije.

"Donedavno su političari uz pomoć medija, a pod pritiskom počinilaca zločina, skrivali istinu od građana Srbije. Hrabri i odgovorni srpski lekari, naučnici, bivši oficiri, bivši političari sada su uspeli da probiju zid ćutanja zbog dobrobiti naroda Srbije, ali i drugih naroda u susednim zemljama koji dele istu sudbinu", piše Henzel.

(BalkansPress / Informer.rs)

Scroll to top