Prošlo je četiri godine otkad nas je napustio jedan od najzanimljivijih likova na ovim prostorima. Željko Malnar, avanturista, putopisac, voditelj i, pre svega, legenda, ostaće upamćen kao čovek, kako se kaže, veći od života. 

I danas, četiri godine posle njegove smrti, još se prepričavaju njegove emisije, a naročito monolozi u kojima je raskrinkavao licemerje i jad političara i svih koji odlučuju o sudbinama drugih ljudi. 

 

Evo kako je u jednom od njih razobličio "nove patriote" u Hrvatskoj

- Pre 30 godina bila je zemlja Jugoslavija u kojoj ste vi živeli, a sad, kao da niste…. Ma, živeli ste u Jugoslaviji, ako ste stariji od 20 godina, i voleli ste zemlju i voleli ste maršala Tita, odjedanput ste sada svi postali Hrvati i uvek ste bili protiv Jugoslavije. Pa di ste bili u p**** m******* pedeset godina dok je Jugoslavija postojala? Di ste bili? Sad ste veliki vernici, katolici i ovo ono, ma mislim… to puše samo idioti. Ti poltroni, koji kao kameleoni menjaju boju, nisu baš takvi Hrvati kakvima se predstavljaju - rekao je Malnar u kultnoj emisiji "Noćna mora", a njegov tadašnji monolog, mnogi danas doživljavaju gotovo proročkim.

Ono što je rekao, hladan je tuš svim političarima, i desnima i levima (ne samo u Hrvatskoj, dodali bismo).

Nije ostao dužan niti „koristoljubima“ kojih je, u svim sistemima, bilo i biće, s tom razlikom što su im apetiti sve veći i veći:

- Uvek je materijalna strana bila najvažniji faktor, nikakvi ideali i nikakve velike veličine, barem ne na ovim prostorima. Šta mislite, da je neko ušao u komunističku partiju iz uverenja - ma uš'o je k**** iz uverenja, uš'o je zato što je dobio auto i šofera i bolju lovu, isto kao što sad ulaze u stranke. Ti komunisti su male bebe prema ovim poltronima i pizdama koji prodaju svoje za 300 hiljada evra ili kuna,…. Gledajte današnje koalicije, gledajte šta se dešava - poručio je Malnar.

 

Ovaj snimak je ovih dana cirkulisao društvenim mrežama i ubrzo postao viralni hit sa čak 299.000 pregleda i 2,1 hiljade reakcija, a podeljen je gotovo četiri i po hiljade puta.

Evo šta je Malnar rekao o besmislu rata:

I sa hrvatskim se političarima Malnar obračunavao, a jednom im je prilikom poručio – „Nećete j***ti više ovaj narod!

(BalkansPress / 100odsto.hr)

Scroll to top