BalkansPress

Dobro došli!

Najpoznatiji ruski geopolitičar, Leonid Grigorjevič Ivašov, profesor na Moskovskom institutu međunarodnih odnosa, gde se školuju ruski diplomati kaže da zapadna Evropa treba da pazi i da ne dozvoli stvaranje kosovske armije.

"Već sada su Albanci sa Kosova umešani u terorističke akcije, trgovinu drogom i belim robljem. Ako Evropa napravi grešku, gorko će se sećati dana kad su priznali nezavisno Kosovo i njihovu vojsku", kaže Ivašov za Novosti.

 

Što se tiče situacije u Makedoniji on kaže da tu nije optimista.

Albanci će pokušati da iskoriste prvu priliku da ostvare svoje planove.

*Foto: Printscreen Yt

Ivašov je bio u Hagu kao svedok na suđenju Miloševiću. Na pomen Haga on ističe da je taj sud farsa.

"Oni su unapred Srbe odredili kao glavne krivce. Video sam kako su se blagonaklono odnosili prema Albancima. Od Srba se tražilo da dokazuju nevinost pisanim dokumentima. A dokaze svedoka, među kojima smo bili Jevgenij Primakov i ja, odmah su stavljali pod sumnju. Kad je Primakov svedočio i davao dokaze na osnovu informacija ruske spoljne obaveštajne službe, sud je ignorisao činjenice. Ali su zato prihvatana svedočenja Albanaca koja su bila neverovatna. Sećam se da je kao svedok došao neki Albanac sa majicom na kojoj su bile tri velike rupe navodno od mitraljeza velikog kalibra. Na Miloševićevo pitanje pa kako je ostao onda živ on je odgovorio da ga je spasio Alah", rekao je Ivašov.

(BalkansPress / Novosti.rs)

Scroll to top