Na meti kritika bili su i gluma, i izgovor, greške u scenariju...

Skoro celokupna javnost "obrušila" se na seriju "Nemanjići" i njen kvalitet, a naročito na činjenicu da je jedna od skupljih serija ikada, kada je Srbija u pitanju, a finansirana iz javnog budžeta.

 

Na meti kritika bili su i gluma, i izgovor, greške u scenariju...

Emir Kusturica kaže da je sve u percepciji gledaoca, i da su polemike koje se ovih dana vode oko serijala "Senke nad Balkanom" i "Nemanjići" samo otvorena pitanja.

Emir Kusturica

*Foto: Dado Đilas / Emir Kusturica

- Mislim da te serije sigurno nisu takve kako ih optužuje deo javnosti, i siguran sam da oni koji o njima tako oštro i kritički raspravljaju lako "progutaju" nešto što je pet puta formalno lošije izvedeno, i pet puta gore od onog što njih direktno dira. Ali, utoliko je taj cirkuski svet filma, odnosno TV serija, jedan prostor u kojem se sloboda izražavanja najviše ocrtava.

Ono što je problematično jeste to što gledaocima sada sve liči na rijaliti, i kad se pojave filmske priče, onda i oni koji ih gledaju i oni koji ih proizvode imaju veliki problem da se odvoje od realnosti u kojoj žive. Toliko sveta priča o "Nemanjićima", a ja sam siguran da oni nisu tako loši kao što neki o njima govore, zato što je to jedan emocionalni doživljaj nečega što nije ni počelo, nije mu data šansa. Mislim da su sve polemike samo lične percepcije današnjeg gledaoca - kazao je on za Novosti.

(BalkansPress / Novosti.rs)

Scroll to top