BalkansPress

Dobro došli!

Komentarišući sponu između javnih ličnosti i politike, odbojkaš Vladimir Vanja Grbić rekao je u Novom danu da se ne biraju sredstva da bi se dobili glasači, ali da je on, iako se smatra da u ovoj zemlji ne može da se uspe bez politike, primer da može. Kaže da nikad nije išao putem koji je mlečni, već je uvek išao putem kojim se ređe ide.

Grbić kaže da je pitanje koliko neka javna ličnost zaista zavređuje pojam javne ličnosti ako se uključi u politiku.

- Ja to doživljavam jadno. Ne mogu da shvatim kako neko ko je u domenu onoga što je radio i vrhunski je u tome, može da se spusti na taj nivo i obuče dres manje vrednosti- kaže on.

 

Kaže da Srbi nemaju strpljenje i da je to ono "što nas suštinski najviše kolje".

- Gledamo da napravimo sad, odmah, isti sekund, a to je ubistveno - kaže gost Novog dana.

Dodaje da se odmah povlači pitanje ko je šta dobio za podršku, a kaže da nije bitno koji je interes. Smatra da se u Srbiji ljudi bave politikom da bi se obogatili.

- Integritet je najveća stavka u nekoj postavci. To je vrh ledenog brega. Javne ličnosti gube integritet kada uđu u politiku - kaže on.

Ističe da niko ne može bolje da pomogne, nego da radi ono u čemu je dobar.

- Svako u timu ima svoju ulogu, svako mora da radi svoje i na taj način da doprinese timu, samo tada taj tim postaje najbolji - kaže Grbić.

Govoreći o predstojećim beogradskim izborima, Grbić ističe da neće pratiti izbornu kampanju, jer, kako kaže, nema ništa pametno da se čuje.

- Suštinski se niko ne bavi razvojnim procesom. Obećaće nam mnogo, a neće uraditi ništa. Treba oslušnuti kako narod živi, a nikom nije cilj da radi u cilju da narod živi bolje - smatra Grbić.

Gost Novog dana ističe da nama Farma, Zadruga i parovi kreiraju javno mnjenje, a da se "politika nije mnogo udaljila od toga, nažalost".

 

"Ogromna je odgovornost da si nekome uzor"

Komentarišući činjenicu da skoro svako dete u Srbiji ima smartfon, Grbić kaže da se bavi rešavanjem posledica tehnologije kod dece od malih nogu.

- Pod izgovorom "dam detetu telefon da mogu da ga čujem da je bezbedno" nema potrebe da se uzme ajfon ili samsung s8, to je već stvar prestiža - smatra Grbić i dodaje da su deca počela da razvijaju samo palčeve i kažiprste.

Smatra da je evolucija krenula u vrlo pogrešnom smeru, ističući da "96 odsto dece ima krivu kičmu i ravna stopala".

- Autoritet učitelja je do te mere srušen da oni ne mogu da prekore dete, da podignu glas, niti bilo šta drugo. Koliko je snimaka gde dete maltretira profesora - kaže Grbić i dodaje da ako profesor nije autoritet u školi, a roditelj u kući, "kakvo je onda to društvo".

Kaže da se neke stvari ne mogu izbeći, jer tehnologija ide u smeru u kom ide, ali da će, ako deca vide da smo mi stalno na telefonu, onda i ona biti.

- Ogromna je odgovornost da si nekome uzor. Ja sam svestan da će mnogo dece gledati i ugledati se na ono što ja radim - kaže on.

Ističe da živi po principima, jer neki principi ne zastarevaju nikad.

- Morate pratiti ono što je pravedno, morate se voditi uvek istinom i morate biti svesni da ne počinje sve sa vama i ne završava se sve sa vama - kaže Grbić.

Komentarišući stanje u sportu u Srbiji, kaže da je sport u ozbiljnoj krizi i to ne samo zbog novca.

- Sport je u Srbiji socijalna kategorija - smatra Grbić.

(BalkansPress / N1)

Scroll to top