BalkansPress

Dobro došli!

Sad već kultni intervju Sergeja Trifunovića.

Gost Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem na sarajevskoj Face TV bio je naš poznati glumac Sergej Trifunović.

- Rođen sam u Mostaru, od majke Mostarke, lokal patriotkinje, kao što su to svi pravi Mostarci. Majka se udala za glumca koji je bio dve godine u mostarskom pozorištu, i onda su se preselili u Kruševac, međutim, želela je da me rodi u Mostaru, čisto da mi u ličnoj karti do kraja života piše da sam rođen u Mostaru i jako sam joj zahvalan zbog toga. Na dva popisa izjasnio sam se kao Mostarac - podsetio je Trifunović.

 

Trifunović je u razgovoru istakao da je na našim prostorima potreban viši stepen građanske svesti, ali i objasnio da njegov društveni angažman ima upravo taj cilj.

- Kad je padao Milošević, na izbore u Srbiji je izašlo 71 posto ljudi, što znači da danas 29 odsto njih boli uvo posle svega što se desilo. Fasciniran sam količinom ljudi kojima je potpuno svjedno, ili nemaju svesti ili ne znaju, ili žive u nekom mraku - rekao je i dodao da smo mi zapravo "jedna sprdež nacija, ozbiljna ekipa sa kojom se treba sprdati".

On je dodao da je današnja vlast bio u istoj ekipi koja je bila s kriminalcem Miloševićem i da "ista kriminogena ekipa narod jaše i sada".

- Sve je to jedna te ista kriminogena ekipa, samo ne znam šta ovaj narod misli - rekao je.

Sergej je posebno istakao kako se u celom regionu ne preduzima ništa povodom prosvećivanja ljudi, a radi se isključivo na zaglupljivanju naroda "jer se glupacima najlakše vlada".

- Šešelj je imao dva miliona glasača, pa mu je sad to ovaj uzeo. To je ista ekipa budala, i sad kako ti njima da objasniš da je Šešelj Hrvat. Ja sam iz tog dela Hercegovine i nema Šešelja pravoslavaca, to su katolici. Našao sam i čoveka koji je potvrdio da je Šešelj išao da se preobrati u pravoslavlje - rekao je i naveo da ga dovodi do ludila kad u Skupštini Srbije Maja Gojković uzme zvonce i prekida raspravu svaki put kada neko proba da govori o Aleksinom zakonu.

 

 Tada mi dođe da uzmem pištolj i da pucam u televizor. I onda mi pričaju o nekom BDP-u. O čemu pričate, deca se bacaju kroz prozore, a tebe boli uvo za to. To su jezive stvari - kazao je Trifunović.

Naglasio je da će srpski političari predati Kosovo jer "više ne mogu da sede na dve stolice".

- Ako se to ne desi u svakom slučaju neće pući po njimu nego po nama. Sankcije koje su ranije bile uvedene nisu bile uvedene Slobi nego nama - naveo je.

Takođe je istakao da je ovde mnogo gore kad te vole nego kad te mrze, a na direktno pitanje novinara kako kako reaguje kad mu napišu da je izdajnik naroda Trifunović kaže:

- Izdajnik čega? Kog naroda? Ja sam veći Srbin od svih njih. Ja apsolutno volim svoju zemlju. Da je ne volim ja bih ćutao. Bavio bih se samo glumom…. I onda ne bih ovde s tobom pričao 25 minuta o politici već o glumi - priča glumac.

O tome ko su onda ti koji ga optužuju da je izdajnik Trifunović krartko kaže:

"Plaćenici. Izdajnici."

Pogledajte i drugi deo intervjua:

(BalkansPress / Espreso.rs)

Scroll to top