BalkansPress

Dobro došli!

Na šta vi pomislite kada u istoj rečenici čujete reči "učenici" i "nemoral"? Sigurno vam do juče u glavi ne bi bili crveni fenjeri u Amsterdamu. Sada možete da odahnete, našli smo krivca. Za sve što je naopako kod srpskih tinejdžera možete da okrivite jednu nastavnicu koja je đake povela na put u Amsterdam. Jer Amsterdam je dragi roditelji, glavni izvor nemorala među srpskom čeljadi.

Nastavnica OŠ "Karađorđe" koja je odvela grupu đaka na putovanje u Amsterdam, koje je uključivalo i obilazak ulice „crvenih ferenja“ biće kažnjena, rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević. Šarčević je naveo za TV Prva, da je dobio izveštaj i informaciju da škola i direktor nisu organizovali sporno putovanje, već nastavnica „po privatnoj liniji“.

 

– To je neprimereno, nastavnik će imati sankcije. To je sistem ličnog dila, ništa drugo, biće posledica- rekao je Šarčević i objasnio da svaki plan i program ekskurzije mora da se prijavi u školi i bude verifikovan na nastavničkom veću. On je dodao da ima dosta nastavnika koji su u dobrim odnosima sa roditeljima "pa rade na svoju ruku".

I sad će se sigurno ponovo povesti priča o striktnim pravilima vezanim za ekskurzije, deci će pričati da više nikad neće ići u inostranstvo, ponovo je pronađen jedan čovek kog ćemo žrtvovati. A ko bi drugi bio žrtvovan nego nastavnica, besna žena koja zbog sopstvenih interesa šeta decu po kurvama.

Jer vidite, nemorala ima samo preko.

Dok to ne prihvatimo, sasvim je legitimno da Pahomije nekažnjeno proneveruje stotine hiljada dinara, da pedofilija u svešteničkim ili bilo kojim drugim redovima prođe nekažnjeno, na televizijama sa nacionalnom frekvencijom ti isti osmaci gledaju prostituciju u rijalitijima, ali našu prostituciju, pa se to ne računa. I da, dilovanje u školskim dvorištima ne postoji. Sanjali ste. Kao i vršnjačko nasilje u kom se klinci međusobno ubijaju, ali Aleksin zakon i dalje nije usvojen, pa nikom ništa.

 

S druge strane, Amsterdam ima samo ulicu crvenih fenjera, ništa više. Holanđani su đavoli.

I sve je ok, budite mirni. Ovi osmaci će se vratiti na dobar put. Sledeće godine su prva godina i umesto Agate Kristi čitaće "Doroteja" Dobrila Nenadića. Agata kao što znate nije Holanđanka, ali ti Englezi su još gori od ovih. Tako kažu brojni profesori književnosti koji su dali gomilu negativnih komentara na predlog da se krimići Agate Kristi svrstaju u lektiru.

Imaćemo suvo zlato od mladosti ako ih na vreme usmerimo kako treba i pokažemo im da samo Srbija ima kvalitet i da smo svetski šampioni u moralu. Nije bitno šta svakodnevno gledaju na ulici, televiziji, u porodici, školama, kafićima, crkvama. Jer k'o što reče Meša Selimović - Moral je zamisao, a život je ono što biva.

(BalkansPress / Noizz.rs)

Scroll to top