BalkansPress

Dobro došli!

Svi navodno pametni ljudi koji misle da je skroz okej to što je Kija Kockar zvezda sajma knjiga su najobičnija mediokritetska govna, a evo i zašto…

Radio sam neki zid ovog leta i majstori iz sela su sa sobom poveli dečaka po imenu Žarko da im pomaže.
Žare ima 11 godina, stalno je nasmejan, sitan, plavušan, beskrajno šarmantan, lopata je veća od njega, al on radi vredno.

Vrednije i predanije od svih njih zajedno. On je u stvari samo kao krenuo da pravi društvo svom komšiji kojeg sam angažovao da radi taj posao, al se i sam prihvatio posla i danima vredno radio.

 

Njega sam posebno platio mimo svih dogovora sa majstorima, jer sam bio oduševljen s tim što Žare svoj raspust umesto u bleji provodi vredno radeći i nekako sam hteo da mu dam podstrek da ostane na tom putu u životu.

On inače radi jer želi da pomogne majci.

Majka i otac razvedeni, očuh stalno radi na nekoj građevini, majka sezonski radi poljoprivredne poslove, otac neupotrebljiv.

PROČITAJTE: SPALILI KNJIGU KIJE KOCKAR: Ova scena šokirala je mnoge i izazvala burne reakcije na društvenim mrežama (FOTO)

Pitam ja njega jednom “Šta želiš da budeš kad porasteš?” on se malo zamisli i kaže “Ništa. Nemam pojma”
– Hoćeš da budeš pevač bar?
– Neću
– Rijaliti zvezda – probam ja da se uklopim u moderne trendove
– Ma jok, ne gledam ja TV.
– Naučnik, fudbaler, pekar, lekar, apotekar . . ništa.

I to nije ono da je on neodulčan, nego neće ništa da bude, puši cigarete, hoće da pomogne majci, posao je daj šta daš da zaradi novac i to je to.

 

Ovde deca u selu ako i žele da postanu nešto to je obično ideja da budu policajci, ali ne da bi se borili protiv kriminala, nego ono, državna plata, uniforma, kombinacije, bolje to nego rad na njivi . .

Većina dece poptuno ispuštena, motivacija za bilo šta u životu na minimumu, rođeni i odrasli pomireni sa sudbinom da od njih ništa specijalno neće ništa biti.

PROČITAJTE: UŽAS NASRED ULICE Pijani muškarac besomučno tukao staricu (88), a onda se pojavio IZNENADNI SPASILAC (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Trudi se tu lokalni sveštenik da bar budu korisni u društvu, pomognu ljudima, mnogo omladine okupio u nekim dobrim humanitarnim akcijama, da priskoče i pomognu onima u nevolji ali to je to.

Lokalni kafić, isprazna bleja, policajci, rijaliti, medicinsko pomoćno osoblje i najverovatnije rad u Drakslmajeru.

Znate, 30 godina ubijaju mlade u ovoj zemlji, uništavaju ih razni Mitrovići, Grandovi, Informeri, guraju ih u apatiju od rođenja, umesto da se celo društvo potrudi da tu decu zainteresuje da naprave nešto od svog života, država, društvo i najviše televizija služi da se od dece naprave apatični robovi 21. veka.

 

I kad dođemo u situaciju da nam isprazna starleta, rijalti zvezda Kija Kockar postane zvezda sajma knjiga onda znate da ovo društvo ima ozbiljan problem, a da deca koje stoje u redu da im ona potpiše knjigu ne mogu postati ništa drugo do robova modernog doba.

I svi oni koji sebe smatraju pametnim, obrazovanim, elitom, a književnicu Kiju Kockar činjenicu posmatraju tobož sa tolerancijom i razumevanjem su najobičniji govnari, mediokriteti sa umišljajem sopstvene važnosti, lenčuge koje malom Žaretu i ostaloj deci direktno uskraćuju pravo na život, jer se svojim iskustvom, životom i pameću ne bore da ga zainteresuju za nešto bolje od toga . . makar to bilo potpuno uzaludno.

PROČITAJTE: OVAJ DEKA ŽIVI SAM U OPUSTELOM SELU, BEZ PENZIJE I NE ŽALI SE! Relja (96) pročitao više od 1.000 knjiga i to bez naočara! TELEVIZOR NE GLEDA

Razumete? To što vi mislite da ste liberalni i tobož iznad sranja i raspada kulture ovog društva vas ne čini boljim, naprotiv, vi ste dno kace, jer ste vi oni koji to razumeju, a ništa ne čine, kao oni koji u tramvaju čačkaju nos, dok razni Kristijani, Kije, Mitrovići i Vučićevići siluju putnike . . prave od ove dece robove, a našu zemlju pustarom . . ustani i reci istinu makar bilo i uzaludno . .

Kija je dno, mesto joj je čistačice javnog wc-a, a ne “renomirane književnice”, čak i ako ne možemo to da sprečimo sad, onda bar da ne izgubimo nit šta je crno, a šta belo zarad budućnosti ove dece . .

(BalkansPress / FB / Milan Kamponeski)

Scroll to top