Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, gostujuću na jutarnjem programu televizije "Hepi", osvrnuo se na aktuelna dešavanja i proteste u Banjaluci.

PROČITAJTE: MISTERIOZNA SMRT Ko je bio David Dragičević i kako je njegova sudbina promenila Republiku Srpsku (FOTO)

Šešelj kaže da zapadne tajne službe koriste "jednu veoma neprijatnu situaciju" u kojoj je mladić ubijen i žele Srbiju da uvuku u sve to, navodeći da je neko u tužilaštvu "zabrljao".

- Tužilaštvo u Banjaluci je pod kontrolom zapadnih ambasada i to ljudi u Srbiji ne znaju - rekao je Šešelj.

 

On navodi da ubijeni mladić ima inteligentnog oca i talentovanog glumca i kaže da je Davor Dragičević odavno instrumentalizovan od stranaca i dobija pare od njih.

- Mi vidimo po političkim parolama koje neprekidno lansira da je njegov cilj da se uništi Republika Srpska. Možda on i zna istinu ali šta njega briga za istinu - kaže lider radikala.

Davor Dragičević

*Davor Dragičević, Foto: AP/ Darko Vojinović

Na konstataciju Milomira Marića da je ideja međunarodne zajednice da se nađe po jedan muslimanski i hrvatski sin i otac i da se uz slučaj Dragičević obnovi unitarna Bosna i Hercegovina, Šešelj kaže:

- Hrvati su prvo prevareni u Vašingtonskom sporazumu, pa u Dejtonskom sporazumu, evo sad im muslimani biraju člana predsedništva. Pa ne mogu Hrvati dozvoliti da opet budu prevareni - zaključuje Šešelj.

Scroll to top