Stefan Đurić Rasta oglasio se na Instagramu otvorenim pismom upućenim slavnom Emiru Kusturici, očigledno isprovociran nedavnom izjavom čuvenog reditelja na račun danas popularnog muzičkog pravca i pesama koje se snimaju.

 Podsetimo, Kusturica je gostovao u emisiji “Pressing” kod voditelja Jugoslava Ćosića, koji je citirao njegove nedavno izgovorene reči – da su “Srbi narod koji je najveći proizvođač zabluda o sebi“.

PROČITAJTE: Dragan Đilas o incidentu i psovanju tokom jučerašnjeg protesta: "Žao mi je zbog impulsivne reakcije" (VIDEO)

Slavni reditelj odmah je potvrdio da to jeste rekao, a onda je objasnio i zbog čega, dodavši i primer kojim je obrazložio svoje reči.

– Tako je. Niko nije prihvatio “ajfon” od Srba, mi ga prihvatamo kao i ovu novu muziku koju je vaša kompanija nedavno potpisala sa ovom dvojicom tipova koji liče na mudžahedine i koji su vrlo popularni, a čiji su stihovi zapravo zamena… – počeo je Emir, koji je potom bio prekinut od strane voditelja Jugoslava Ćosića kojem je “zaparalo uši” to što je Emir spomenuo njihovu kompaniju, a istakao je i da ne zna o kome Kusturica govori.

 

– Govorim o ovoj dvojici repera koji su zapravo postali užasno popularni zahvaljujući prostakluku koji se širi neviđenom brzinom, a on otprilike glasi: “Ona voli “bmw”, ona voli “audi”, ona voli dolare, ona voli evre, ona voli separee” – nastavio je Kusturica.

– U narodnoj muzici nije bilo tako prostih, zato što je bila Marina Tucaković koja je pesnik, za razliku od ovih – rekao je Kusta.

Sve ovo očigledno je dotaklo Rastu koji je 11 dana kasnije odlučio da odgovori.

Evo njegove objave na Instagramu:

*Rastina objava – foto: Instagram/stefanrasta

Scroll to top