Prof. dr Svetozar Radišić, pukovnik Vojske Srbije u penziji,  ekspert za strategiju i vojnu doktrinu, borbenu gotovost, „svedimenzionalnu odbranu“, „psihološki rat“, „neoružane oblike agresije“ i „novi svetski poredak“ izneo je teške optužbe na račun SAD povodom događaja 11. septembra 2001. godine i kasnijim vojnim intervencijama koje su usledile.

Radišić je u emisiji Intervju Balkana info ispričao da je sa svojim kolegama iz Vojske Jugoslavije analizirao snimke napada na Svetski trgovinski centar u Njujorku i da je utvrđeno da su “kule bliznakinje” srušene eksplozivom, a ne od avio-udara kako glasi zvanična verzija događaja.

 

–Reč je o inžinjerskom rušenju – tvrdi Radišić.

On je analizirao i ponašanja tadašnjeg predsednika SAD Džordža Buša u trenutku kada je tokom posete osnovnoj školi dobio vest o napadu na Njujork.

Radišić veruje da je Buš znao šta će se dogoditi i da se na snimcima vidi njegova nervoza dok isčekuje da ga obaveste o isplaniranom napadu.

Radišić objašnjava da američke službe toliku manipulišu informacijama da ni mnogima u Americi, pa čak i predsedniku SAD, često nije jasno šta je istina a šta manipulacija.

(BalkansPress / Izvor: Espreso.rs)

Scroll to top