BalkansPress

Dobro došli!

Siromaštvo svakodnevno dovodi do stresnih situacija, a kao posledica se javlja smanjena inteligencija, tvrdi za linkTV profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu dr Branimir Nestorović.

Da je stres uzročnik mnogih bolesti, ali i posledica raznih psihičkih stanja, već svi dobro znaju.

Uprkos opštem ubeđenju da je stres najčešće u vezi sa menadžerskom profesijom, načelnik Odeljenja za pulmologiju i alergologiju Univerzitetske dečje klinike „Tiršova”, dr Bane Nestorović, obrazlaže zašto je stres ipak više u vezi sa nemaštinom.

U svojoj autorskoj emisiji „Zdravo sa profesorom Nestorovićem”, koja se emituje na linkTV.rs, jedinstvenoj internet televiziji u Srbiji i regionu, on ističe da je stres bolest hroničnog siromaštva.

 

Profesor Nestorović smatra da se loše materijalno stanje, osim što uzrokuje stres, negativno odražava i na inteligenciju, te je čak i smanjuje, jer je razvijanje kreativnosti i inteligencije uz konstantne egzistencijalne probleme dosta teško.

Da dr Bane ne zastupa uvek opšteprihvaćene stavove, već one iza kojih stoje čvrsti argumenti, dokazuje i u ovoj epizodi svoje emisije, koju vam preporučujemo da pogledate.

Najpoznatiji doktor – profesor Nestorović samo za vas na linkTV-u

Na linkTV internet televiziji vas očekuje pomalo nemoguća stvar – tačne priče o zdravlju na internetu. Nove emisije „Zdravo sa profesorom Nestorovićem” možete gledati svakog ponedeljka od 20 časova, a sve prethodne epizode pogledajte na sajtu linkTV.rs.

Internet televizija linkTV.rs donosi potpuno novi doživljaj televizije. Dostupna je u svakom trenutku na bilo kom pametnom uređaju i nudi sadžaje koji edukuju, zabavljaju, informišu.

Teme koje se tiču obrazovanja, vaspitanja i zdravlja glavne su na linkTV-u, kao i priče o preduzetništvu, dobroj zaradi i zdravoj porodičnoj ekonomiji. Kroz raznovrsne video-forme, linkTV se fokusira na svakodnevicu savremenog čoveka, a originalnim igranim strukturama donosi zabavu celoj porodici.

(BalkansPress / Izvor: Telegraf)

Scroll to top