BalkansPress

Dobro došli!

Ni Nemačka kao da više ne može bez skandala. U epicentru najnovijeg su njena 38-godišnja gimnazijska profesorka Verena Braunšvajger i njena knjiga-manifest Kinderfrei statt kinderlos („Nerađanje umesto bezdetnosti“).

Braunšvajger u svom manifestu nije imala dlake na jeziku. Bez uvijanja je objavila da „nova deca nisu potrebna“ jer će njihovo rađanje pogoršati klimatsku situaciju na planeti. Upravo tako.

PROČITAJTE: Čula sam RAZGOVOR TINEJDŽERA I PRENERAZILA SAM SE: Jedne rečenica je da se načisto zaledite

Objasnila je da svaka nova „gladna usta“ znače - novu tonu ugljen-dioksida. I upozorila: 

„Uskoro nećemo imati šta da dišemo. Lednici će se istopiti i svi ćemo propasti. Prestanite da rađate!“

Braunšvajgerova apeluje na žene da se dobrovoljno odriču materinstva, a kao drugi razlog za to navodi - ekonomsku krizu. Još je dodala da za majke na porodiljskim bolovanjima rade svi koji nemaju decu. A to, po njenim rezonima, nije pravično.

 

Sve joj je ovo bilo premalo, pa je dodala: „Od dece nema nikakve vajde. Ona nikoga ne čine srećnim. Roditelji su zombiji koji hodaju. Još je Niče govorio da su novorođeni nova prljavština koja stiže u ovaj svet."“

U Nemačkoj se povodom manifesta već čuju pitanja tipa: „Na šta li je mislila majka Braunšvajger kada ju je rađala?“. Neki Nemci su već objavili da ne žele da njihova deca obezbeđuju penzije Braunšvajgerovoj i njenim pristalicama.

*Twitter Stefan W.‏@StephanusHH

Manifest Braunšvajgerove se pojavio u zemlji u kojoj se broj Nemaca iz godine u godinu sve više smanjuje. Verena Braunšvajger je, inače, radikalna feministkinja.

I u Nemačkoj prema feministkinjama - i liberalnim, i marksističkim, i ’pomadnim‘ - postoji rasprostranjena odbojnost koju u dobroj meri provocira njihova agresivnost.

Anketa grupe „Survej manki“ pokazala je da u SAD bezmalo polovina muškaraca rukovodilaca ne želi da ima išta poslovno sa ženama jer zaziru od optužbi za seksualno uznemiravanje. A 30 odsto zaposlenih muškaraca priznaje da se pored žena na poslu osećaju nelagodno.

Manifesti poput ovoga Verene Braunšvajger, koja u eposi terorizma teroriše svoje društvo, potvrda su da u našem svetu često pobeđuje bezumlje.

Scroll to top