Dok mnogi Srbi nestrpljivo iščekuju da li će Maca Diskrecija, junakinja opskurnog rijaliti šoua, otkriti sa kojim je političarem imala „bilateralne susrete“, održan je jedan drugi susret. U Tirani.

Albanski premijer Edi Rama i predstavnik lažne države Kosovo Isa Mustafa poručili su da će se te „dve zemlje“ – ujediniti.

Dok je naša javnost zabrinuta da li je nekom političkom lideru porastao nos i zašto drugi funkcioner ima veliki podbradak, na delu naše države, korak po korak, stvara se tzv. velika Albanija.

U isto vreme kad ugledne hrvatske sudije predlažu zakon po kom je za svaku kritiku „odbrambenog Domovinskog rata“ i „slavne akcije ’Oluja’“ propisan višegodišnji zatvor, odbornici DS u Skupštini Beograda predlažu da se u srpsku prestonicu vrati Zagrebačka ulica.

 

 

Niko se od vođa nacionalne kulture nije nasekirao što je prvak Narodnog pozorišta Nebojša Dugalić odlučio da sa porodicom zapuca preko Atlantika za Kanadu jer ne može da izdržava petoro dece. A i zašto bi, kad Srbija ima okean talentovanih „bisera“, čiji bicepsi i silikonski dekoltei svakodnevno sevaju sa šarenih tabloida.

Dok Novak Đoković redom osvaja turnire po belom svetu i donosi nam radosti, u „Pioniru“ ga dočekuju psovkama i primitivnim povicima zavisti.

Šta nam se dešava?

Čini se da je, šesnaest godina od NATO razaranja Srbije, započeo završni i možda i opasniji čin „Milosrdnog anđela“ – kolektivna debilizacija srpskog naroda!

Dok su severnoatlantske bombe ubijale naše Anđele, naše Milice, u ovom narodu bilo je bar nade, prkosa, ponosa. Danas, prikačeni na infuziju kablovskih kanala, „Fejsbuka“ i „Tvitera“, preti opasnost da nam atrofira svaki nerv za elementarne vrednosti.

E, tek to je poraz.

 

(Novosti.rs | Autor: Predrag Vasiljević)

Scroll to top